Zakonodaja v teh primerih je bila že nekajkrat opisana in razložena tudi na tem forumu.
In z objavo posameznikov (ne v skupini ali na dogodku!) brez njihovega dovoljenja se ne splača igrati, če se te 'loti' pravi, boš naenkrat imel več kreditov, kakor si jih želiš.
Bolj zoprna zadeva je takojšnja zahteva osebe, po možnosti glasno, s kakšnimi zmerljivkami in v teh časih tudi kakšno kocko
Nekaj v tem stilu sem doživel samo enkrat, pa čeprav ni bilo niti glasno, niti kock, si tega ne želim več.
Glede fotografiranja in objave fotografij iz šole pa je bila navada v šoli, kjer sem učil že nekaj let takšna, da so starši na začetku leta podpisali (ali pa ne) dovoljenje za objavo fotografij. In vedno, kadar sem šel v kakšen razred fotografirat, sem vprašal, če kdo ne želi biti na netu. V nekaj primerih je potem 'pela radirka'.
Drži pa tudi, da se pri nas krepko pretirava s to 'zasebnostjo' (primer Burger) in po zaslugi medijev se potem tako nekateri ljudje tudi obnašajo.
Moj predlog avtorju teme: če si želiš fotografirati in objavljati obraze brez skrbi, izbiraj tujce (skupine turistov), z njimi je najmanj težav, čeprav včasih tudi grdo gledajo: