Trenutno imam 30D in pogresam live view in pa tudi IQ naj bi bil boljsi na omenjenih aparatih.
Zato gledam, ce se kaj rabljenega dobi ugodno.
Za 300€ se dobi 40D body. Za 350€ pa 550D+grip. Imel sem ze 400D in ko sem prijel 30D v roke se mi je zdel 400D igraca. Zato me malo bolj mika 40D.
Kakor sem bral je pa 550D spredaj kar se tice drobovja.
Mogoce lahko kdo iz prve roke pove kateri prinese boljso kvaliteto slike? 550D+grip se mi zdi, da bi ravno tako lepo sedel v roke kot 40D brez gripa tako, da se s tem malo tolazim:)
550D sem poskusil in kar se funkcij ter kvalitete fotografij tiče, je aparat na mestu in vreden svoje cene. Sploh pa kogar mika snemanje videa, ima s tem aparatom to možnost.
Ampak ergonomija... mi pa nikakor ni všeč. 40D že brez gripa, nudi za moje občutke dosti boljše rokovanje. Sploh pa dva koleščka za upravljanje nudita odlično hitrost, z gripom pa postane res odličen in odlična funkcionalna naprava za npr. reporterski način dela.
No ja, 550D pa vendar nudi nekoliko višjo kvaliteto slike, več Mpix pa tudi sam displej ima veliko boljši napram 40D.
V kolikor te pa zamika 40D... Bom prodajal zelo lepo ohranjenega z original gripom za 333 €.
Odvisno. Sem bil tudi sam pred tako odločitvijo, vendar pa sem se takrat odločil da je za "nedeljsko" fotografiranje 550d dovolj. Same kvalitete v sliki in videu nisem opazil, dobiš pa s 7ko vsekakor boljše in robustnejše ohišje, ostrenje ipd. Pomojem same slike ne dobiš boljše, je pa res da hitrost upravljanja, včasih pomeni tudi kakšen izgubljen posnetek. Premisli kaj rabiš pa kupi.
7D za 500€. Leto star. 550D pa bi dal cca 300€ za body.
50D je predrag glede na to kar ponuja 40D za pol cene, ce gledas rabljeno. Pomoje je najboljsi price/performance 550D za 300€ al pa 7D za 500€. Zdaj sam kaj vzeti. Aja leco imam pa 24-70 2.8 L.
Tale tip je tut prodaju 7D za 500€ body. Sm klicu je reku, da je ze prodal:) Za tale komplet pa tut ze 2 cakata za jutri, je pa rekel, da ce hocem, da tut men proda, ce danes pridem. Takda, ce ima kdo 1200€ zdle na voljo je dober deal:)