0   

strosar @strosar 12. Jan 2013, 21:57

Pozdravljeni!

Zanima me kaj priporočate oz. kakšne izkušnje imate z lečami. Rad bi izbral najboljši objektiv za najboljšo ceno. Nekako strmim k Samyangu, a je iz med teh najdražji.

Sem v dilemi med: Nikkor 35mm f/1,8 ali Samyang 35mm f/1,4 ali Sigma 30mm f/1,4.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 12. Jan 2013, 23:28

crop ali fullframe?

sigma je samo za crop, samyang je manual focus...
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

strosar @strosar 12. Jan 2013, 23:36

Sviri je napisal/a:
crop ali fullframe?

sigma je samo za crop, samyang je manual focus...

crop...D5100
manual focus mi verjetno ne predstavlja velikega problema smile
 0   

Jernej Lasič @Sviri 13. Jan 2013, 11:44

Mislim, da ti predstavlja. Sploh pri 1.4 blendi in pri malem iskalu crop apartov. Jaz bi pozabil na samyang.
 0   

Simon @SimonG 13. Jan 2013, 12:07

Sviri je napisal/a:
Mislim, da ti predstavlja. Sploh pri 1.4 blendi in pri malem iskalu crop apartov. Jaz bi pozabil na samyang.

Na uč ostrit s 35/1.4 je s standardno medlico na kateremkoli zuherju sicer zaJ*, ampak ima pa samyang focus conformation... Za vse ostalo je tu live view smile
 0   

Jernej Lasič @Sviri 13. Jan 2013, 13:12

ma kupiš nikkorja ali sigmo pa imaš objektiv kot se spodobi, ne pa manual fokus in liveview… zakaj bi si oteževal zadevo?!
valda ne kupiš najdražjega objektiva med trem, pa imaš najmanjšo funkcionalnost… kar se mene tiče je to stran vržen denar.
 0   

strosar @strosar 13. Jan 2013, 16:57

Potem bo najboljša izbira Sigma?
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 13. Jan 2013, 19:45

sviri tko blazno težko spet ni... če ne fotkaš neki, kar rabiš hitro ostrenje je čist good zadeva. sicer pa vaja dela mojstra. je pa res, da če nimaš uča za to, potem pa kar avtomatiko.
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Gašper @Gapiii 13. Jan 2013, 19:51

Jaz bi se se zmerom odločil za nikkorjevo 35ko. Je res fantastičen objektiv za najmanj denarja med vsemi temi.
 0   

Bostjan @Archie 13. Jan 2013, 22:08

Gapiii je napisal/a:
Jaz bi se se zmerom odločil za nikkorjevo 35ko. Je res fantastičen objektiv za najmanj denarja med vsemi temi.

Se strinjam! thumbsup
 0   

Jernej Lasič @Sviri 13. Jan 2013, 22:20

ZiZa je napisal/a:
sviri tko blazno težko spet ni... če ne fotkaš neki, kar rabiš hitro ostrenje je čist good zadeva. sicer pa vaja dela mojstra. je pa res, da če nimaš uča za to, potem pa kar avtomatiko.

ročno fokusiranje pri 1.4 na crop viewfinderju? ne hvala.
če pa komu to predstavlja užitek, potem pa kar… zame je to ena velika nenatančna muka. sploh če za manj denarja dobiš nekaj, kar je 10x bolj zanesljivo.
 0   

Miran @miran_a 14. Jan 2013, 08:54

Samyang je dražji samo zato, ker je za fullframe (če primerjaš s primerljivimi 35mm FF objektivi drugih proizvajalcev, je Samyang vsaj trikrat cenejši). Res, da bo na crop senzorju kvaliteta slike pri odprti blendi s Samyangom verjetno za pikico boljša, ampak je objektiv dvakrat večji in trikrat težji od Nikkorja. Da bi pa dvakrat ali trikrat več plačeval zato, da potem ne boš imel niti avtofokusa, je pa čisti nesmisel. Sploh če objektiv misliš uporabljat na aparatu, ki sploh ni primerno opremljen za ročno fokusiranje.
 0   

strosar @strosar 14. Jan 2013, 15:42

hvala!
nikkor je v nabavi smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati