0   

ziga108 @ziga108 13. Jan 2013, 21:39

Pozdravljeni mika me,da bi si nabavil zrcalno refleksni fotoaparat gledal sem Canon EOS 1110 d na Mimovrste,pa me zanima,če je uredu. In stalno vprašanje Canon ali Nikon.
Zanima me tudi,kako je s filtri kateri so najboljši glede na cena-kakovost.[/code][/url]
 0   

jernej kaše @zapp0 13. Jan 2013, 22:00

1100D je vredu, kje ga kupiš je pač tvoja stvar (slovenski trgovci tipično niso najugodnejši).

Za začetnika je dokaj nepomembno ali Canon ali Nikon, nekako kot BMW ali Mercedes...

Se pa splača tole pogledat... https://www.youtube.com/watch?v=gW9alBidf3w

DSLR se je razvil iz filmskega SLR, SLR pa je bil zgolj ena od drugih dveh možnosti - TLR (kar danes nadomešča LiveView) ali Rangefinder (kar so danes manjše, žepne kamere).

Sony ima s temle videom good point. Samo zaradi "DSLR" slike ne bodo nič boljše. Najverjetneje bomo v prihodnjih nekaj letih videli popoln zaton DSLR na amaterskem področju, ker enostavno nima nekega velikega smisla.
 0   

Domen Hluchy @Hluhek 13. Jan 2013, 22:08

Se mi je zdelo da sem ga zjutraj nekje videl v akciji in sem našel, http://www.fotospecialisti.si/5300,en_canon-eos-1100d-kit-18-55mm-ef-s-bogata-dodatna-oprema.html tule je precej cenejši kot na mimovrste. (lahko da je še kje ugodnejši)
 0   

ant-dj @ant-dj 15. Jan 2013, 08:56

V leclercu imaš sedaj akcijo za 307€ 110d s kit objektivom.

LP
 0   

mrv @ptujchan 15. Jan 2013, 09:04

Moj nasvet je NE Canon in NE Nikon.

Raje si poišči na bolhi stari Sony Alpha, za začetek več kot dovolj
 0   

Gligorij @SoulMan 15. Jan 2013, 16:28

mrv je napisal/a:
Moj nasvet je NE Canon in NE Nikon.


Kakšen utemeljen razlog?

Sam predlagam ravno ali Canon ali Nikon. Razlog za to je ogromno rabljene opreme na trgu, s katero se bo kasnege dalo enostavno nadgrajevat arzenal, obstaja večja verjetnost, da bo kdo od kolegov imel enako znamko - enostavnejša morebitna izposoja opreme...
 0   

Miran @miran_a 16. Jan 2013, 09:31

To je odvisno od tega, koliko dejansko misliš kupovati rabljene robe, koliko imaš dobrih prijateljev fotografov in v kakšnih odnosih imaš namen ostati potem, ko boš imel aparat. biggrin
 0   

Gligorij @SoulMan 16. Jan 2013, 09:37

miran_a je napisal/a:
To je odvisno od tega, koliko dejansko misliš kupovati rabljene robe, koliko imaš dobrih prijateljev fotografov in v kakšnih odnosih imaš namen ostati potem, ko boš imel aparat. biggrin


A ni boljše, da že v štartu razmišljaš o tem, da obstaja ena majhna verjetnost, da boš počel karkoli od zgoraj naštetega, kot pa da po dveh letih ugotoviš, da si edini na vasi, ki uporablja Sonya?

Tukaj niti slučajno ne ciljam na to, da je katera znamka slabša od druge in podobno.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 16. Jan 2013, 09:44

ptujchan je napisal/a:
Moj nasvet je NE Canon in NE Nikon.

Raje si poišči na bolhi stari Sony Alpha, za začetek več kot dovolj


ma kakšen star sony… ne ga srat. upset
 0   

Miran @miran_a 16. Jan 2013, 10:36

No ja, človek misli kupit dslr vstopnega ranga. Ti so pa pri Canonu in Nikonu precej slabi. Jaz sem pred leti, ko nisem imel pojma, na priporočilo znancev nabavil Sonyja in sem bil nekaj časa prepričan, da imam švoh aparat, ker sem pač vzel najnižji model in je bil poceni. Potem sem pa pri drugih znancih ugotovil, kakšno sranje so v bistvu Canoni in Nikoni iz istega ranga (najnižjega). Eni nimajo motorčka za ostrenje, eni imajo samo po tri fokusne točke, eni nimajo spot merjenja, eni imajo pohabljeno delovanje s fleši, vsi imajo manj gumbov na ohišju, nihče nima stabilizacije, vsi so iz najcenejše možne plastike itd. Ko sem to ugotovil, sem se takoj boljše počutil. biggrin

Je pa res, da imaš pri Canonu in Nikonu potem bistveno več prostora za "širitev", ko enkrat prerasteš vstopni model in kit objektiv, tako da razen za kake posebne primere je Canon ali Nikon (nov ali rabljen, kateregakoli razreda) bolj racionalna izbira od kakega Sonyja, Pentaxa ipd.
 0   

Žiga Šparemblek @ZiZa 16. Jan 2013, 11:04

točn to... pri canonu in nikonu dobiš velik nove originalne robe in velik imaš kopij ter posledično velik rabljene robe... pri sonyju, pentaxu in podobnih pa je težje dobit novo, kaj šele rabljeno.

pa več € nameni za objektive.
[url]http://photoziga.blogspot.com/[/url]
Remove the front cover from the lens before photographing!
 0   

Jernej @wolf82 16. Jan 2013, 18:52

Nikon D3100. Se dobijo rabljeni z nekaj 1000 kliki.
Za novega pa je tista akcija iz LeClerca super ugodna. Za igranje z zaslonko še eno 50mm 1.8 pa imaš za 400 evrov kar simpatičen komplet.
LP


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati