Evo, iz športne, klubske, makro, fotografije se še selim na studijsko fotografijo.
Trenutno imam 60x60cm foto šotor in 3 navadne 150w žarnice. Zadeva kr pošteno špila, vendar je problem pri postavlanju studia, ker nimam dobenih držal za žarnice. Veliko svetlobe gre tud v prazno, ker nimam dobenih usmerjevalnikov svetlobe al kak bi temu reko.
Zadeva trenutno zgleda tak: (improvizacija)
Moj glavni namen je fotografiranje nakita, čevljev itd..
Zato sem se odločo da nabavim ta set:
http://foto-klik.si/fotografija-izdelkov/quantuum-lh-40-set-osvetlitvenega-sotora-in-4-luci-5500k.html
Zaenkrat bom poskusil z priloženimi 30w žarnicami, če pa nebo zadoščalo pa pridejo nove 135w 5500k.. Trenutno delam z 1/50, iso800, f5.6, rad pa bi da bi potem z novo osvetlitvijo delal z recimo 1/80-100, f5.6 in iso200-400. Uporabljam pa 1d mk3 + 50 1.4
Zanima me na kakih podlagah je najbolje fotografirati nakit? Naročniku najbolj paše da so vse fotke na beli podlagi, vendar če je nakit zelo svetlo srebrn se ga komaj opazi, je pa rezultat dosti bolši na črni.
Obstaja kak trik pri postavitvi osvetlitve da bi lahko srebrn nakit normalno fotkal na beli podlagi? Rad bi prikazal nakit v svoji naravni barvi, takšnega ko kupec naroči, takšnega mora tudi dobit. In pa seveda poleg tega se postavi vprašanje kakšno ceno postavit za fotko? Običajno ni potrebnih veliko popravkov, torej foto + LR, če je sila pa še PS. (naj omenim da imam ponavadi za nardit po 40 različnih izdlkov, 1-2x mesečno)
Trenutni najbolši rezultati zgledajo tako: