0   

Nahrbtnik @Nahrbtnik 25. Jan 2013, 09:54

Učim se uporabljati Lightroom 4. Slike posnete v RAW eno po eno obdelam (WB, exposure, tone, šum...) in obrežem. Potem naredim Export v jpg format. Seveda želim ohraniti max. kakovost za izdelavo foto albuma.

Ker se šele učim, končni/obdelan izdelek primerjam z originalnimi JPGji (slikal sem z D7 v RAW+JPG). S kakovostjo sem že nekje na istem, moti pa me ker je izvožena slika občutno večja npr. 15MB proti originalnemu 6,5MB. Če zmanjšam kakovost izvoza na 75% se slika zmanjša na vsega 4,3 MB.

S kakšno kakovostjo (0% - 100%) vi izvažate slike? V JPG ali TIFF?
Hvala!
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 25. Jan 2013, 10:32

Ponavadi obdelam, izvozim v RAW (ker še kej v photoshopu naredim), potem pa shranim.v jpg v najvišji kvaliteti (12 v photoshopu).
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

Sašo @HRCo 28. Jan 2013, 11:09

da ne odpiram nove teme.. ali se da v lightroom 4 shranit npr. nastavitve katere smo uporabili na eni fotki.. in jih potem uporabit tudi na ostalih fotkah? da nena recimo 3 podobne fotke skoz na roke drsnike levo pa desno vlačim da so popolnoma enako obdelane..
 1   

Miha Fabijan @skopusnik 28. Jan 2013, 11:20

Seveda se da. Ko obdelaš fotko in imaš zgoraj izbran Develop, imaš na levi menije Navigator, Presets, Snapshots,...
Zraven Presets klikneš +, izbereš kaj vse naj shrani, v katero podmapo in to je to smile
Zahvala: HRCo
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

Sašo @HRCo 28. Jan 2013, 11:28

ooo super.. hvala.. sem včeraj kar lepo število fotk na roke obdeloval.. vem za drugič.. hvala grin
 0   

Tomo @vtomo 28. Jan 2013, 18:00

Ali klikneš ctrl+shift+c (kopira nastavitve) ter ctrl++shift+v (prilepi nastavitve). Ali ctrl+alt+v kopira nastavitve od predhodne fotografije...

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati