Preden se debata izrodi...
Skoraj zagotovo je to bluetooth, ki mu po mojem manjka pokrovček/gumb. Ga je moral nekdo udarit al kaj takega.
Približno takole izgleda cel:
http://www.setech.sk/content/show/44
sicer so res ti čepi in gumbi mišljeni za dodatno opremo, verjetno pa gre tukaj za naknadno vgradnje nečesa, po vsej verjetnosti to, kar je bilo omenjeno prej.
če je original, poglej v kakšen katalog, del lahko naročiš pri npr avtomoto svet. če pa ni original zadeva, pa se bo treba malo potrudit, mogoče stakni zadevo dol, pa pogledat kakšno šifro ipd. če si 2. lastnik, pokliči 1. lastnika, če ti pove, pa konc problema..
@ david: a to potem zadeva poveža avtoradio, stiša zvok ipd? nekja takšnega bi tudi meni prav prišlo, sploh če dela z original avtoradijem (v mojem primeru sony za forda).
verjetno je potem v tem knofu tudi mikrofon, al kako?
@izo
Ja, to se poveže in dela vse samodejno. Ko dobiš klic, se utiša radio in klicatelja poslušaš preko avtomobilskih zvočnikov. Mikrofon pa ni v tem gumbku (vsaj pri meni ne), ampak si ga namontiraš nekam nad glavo. V gumbku je pač gumb za javljanje/prekinjanje/povezovanje/whatever in led statusna lučka.
V resnici precej fajn zadeva, če se že moraš med vožnjo pogovarjat, je s tem vožnja mnogo manj stresna, kot če imaš eno roko ves čas zasedeno, zraven pa ves čas bulljiš okoli, če te kje gledajo kapsi. Kolikor vem, so te aftermarket zadeve precej univerzalne in zagotovo najdeš to tudi za Forda.
Imam original sony radio in vgrajene mikrofone za prostoročno telefoniranje, na telefonu vključim bluetooth, ki se mi poveže z radijem, ki nato zahteva kodo...vpišeš kodo in zadeva deluje odlično.
Tako, da...hmmmm Zakaj bi bil še prikluček za bluetooth?