0   

whothafunk @whothafunk 6. Feb 2013, 11:06

Zanima me, če si kdo v MS ali MB lasti omenjena dslrja in bi bil pripravljen ga posoditi za 2 uri za test, kako se obneseta v dvoranskih svetlobnih pogojih - šport.

Vem, da je za šport bolj primeren 7D, ampak ISO pri 3200 je drek in ni variante, da me kdo prepriča drugače. Zato bi probal najraje 5DII, ker se nagibam k nakupu rabljenega. Moment zgrabim sam, uporabljam pa tak vedno center fokus točko.

Bi tudi sicer probal 7D, da vidim kako pomaga 8FPS, ampak..

Lahko se zmenimo za proti plačilu..

Bi pa ga probal ob sobotah (v MS) ali 6.3. v Mariboru v Ledeni dvorani.
Canon 1DX :: Canon 300 2.8 L IS USM :: Canon 70-200L f2.8 IS USM II :: Canon 50 1.2 L USM :: Canon 8-15 f4 USM fisheye :: Tamron 15-30 2.8 VC :: Canon 1.4x III Extender
 0   

Jernej Lasič @Sviri 6. Feb 2013, 11:14

5dmk2 za dvoranski šport? pozabi.
iso 3200 j ečisto uporaben, deal with it.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

whothafunk @whothafunk 6. Feb 2013, 11:19

če lahko zdaj fotografiram z 550D, bi tudi lahko z 5DII, s tem da bi imel več keeperjev.

pa kdo the f*** is ti, da boš govoril kaj je uporabno in kaj ne. napisal sem, da meni NI in ni variante, da se bom pogajal, ne pa da bom zdaj poslušal arije debiloidnosti in prepričavanja, da je 3200 kul. vedno ena in ista štorija in to LE, ko je debate s slovenci.
in pa če so lahko pred 15imi leti fotografirali šport z 2FPS, se bo tudi zdaj s 4FPS. tako kot meni uspeva trenutno. na samem fotografu pa je, če zgrabi trenutek in naredi zanimivo sliko.

zdaj pa prosim, če se lahko držimo teme.
Canon 1DX :: Canon 300 2.8 L IS USM :: Canon 70-200L f2.8 IS USM II :: Canon 50 1.2 L USM :: Canon 8-15 f4 USM fisheye :: Tamron 15-30 2.8 VC :: Canon 1.4x III Extender
 0   

Jernej Lasič @Sviri 6. Feb 2013, 11:21

tip, skuliraj se in se ne obnašaj kot 17 letna frajla z menstruacijo. upset

ne govorim o FPS, ampak o fokusu. ampak kaj to tebe zanima, ti itak že vse veš.
 0   

skat @skat 6. Feb 2013, 17:35

whothafunk je napisal/a:
če lahko zdaj fotografiram z 550D, bi tudi lahko z 5DII, s tem da bi imel več keeperjev.

pa kdo the f*** is ti, da boš govoril kaj je uporabno in kaj ne. napisal sem, da meni NI in ni variante, da se bom pogajal, ne pa da bom zdaj poslušal arije debiloidnosti in prepričavanja, da je 3200 kul. vedno ena in ista štorija in to LE, ko je debate s slovenci.
in pa če so lahko pred 15imi leti fotografirali šport z 2FPS, se bo tudi zdaj s 4FPS. tako kot meni uspeva trenutno. na samem fotografu pa je, če zgrabi trenutek in naredi zanimivo sliko.

zdaj pa prosim, če se lahko držimo teme.

Res si zelo pameten. Ne vem pa kaj imaš proti slovencem. Mogoče bi bilo bolje, da se oglašaš na neki neslovenski forum.

Kar pa se tiče izposoje aparata pa se oglasi tukaj:
http://www.fotoizposoja.si/izposoja.html
 0   

Gasper @GoZilla 6. Feb 2013, 20:13

jst cist verjamem da iso 3200 na 550d je NO GO .... ampak na omenjenih dveh aparatij je pa GO GO .. sploh na 5d2 .. smile
[url=http://www.gozilla.si][b:3f8338ad39]GOZILLA[/b:3f8338ad39][/url]
 0   

Kris @kris 6. Feb 2013, 20:25

A si sploh kdaj videl fotko 5dII na ISO 3200?
Pri 3200 je toliko šuma, kot ga je imel recimo 20d na ISO 400.

Tole je na 3200.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 6. Feb 2013, 21:04

No tuki maš pa iso 6400 in pa HI - 12800 od 7D...

iso 6400 -> http://shrani.si/f/2s/rY/18qSMSaH/isto6400.jpg
iso HI 12800-> http://shrani.si/f/1F/H5/2gwNdIOd/iso12800.jpg

Sicer je reduciran v PS ampak tole se da ven stisnit... Jaz sem zelo zadovoljen z 7D...
Glede, da bi ga imel za dvoranske športe več ali manj ane mislim, da nebi smel imeti težav...

lep večer še naprej
 0   

whothafunk @whothafunk 6. Feb 2013, 23:07

težava je, da se realno vidi ISO v sami akciji in premikajočih objektiv ter slabo osvetljenih dvoranah. visok ISO v dobrih svetlobnih pogojih ne pokaže realnega stanja, zato tudi ljudje na tujih forumih prosijo za športne slike z visokim ISO in ignorirajo doma posnete slike z visokim ISO. in roko na srce, je resnica v tem.

SREDINSKA fokus točka pa bi na 5DII naj delovala odlično, za razliko od ostalih.
 0   

whothafunk @whothafunk 6. Feb 2013, 23:16

GoZilla je napisal/a:
jst cist verjamem da iso 3200 na 550d je NO GO .... ampak na omenjenih dveh aparatij je pa GO GO .. sploh na 5d2 .. smile

7D in 550D imata podoben senzor. 7D je eno leto starejši od 550D. senzorji slednjih bazirajo na 7D, s tem, da so rahlo posodobljeni. googlaj malo 7D vs 550D ISO noise samples ali podobno besedno zvezo in boš videl, da se ljudje pritožujejo nad tem, da ima 7D rahlo slabši ISO od 550D celo.
 0   

Jernej Lasič @Sviri 6. Feb 2013, 23:18

imam 5dmk2 pa ti povem da je fokus v koorcu. sredinska je nekako ok, ostale niso vredne pol kumarce. tudi sledenje na sredinski točki je bogo. jaz si ne predstavljam fotkanje športa s petko. dvomim da boš imel več "keeperjev". pa tudi, če boš imel 5% več zadetih fotk, to ni razlog da kupiš 5ko, če imaš na drugi strani veliko bolj primeren aparat za šport v tem cenovnem rangu - govorim o 7d.

in ne bodi pipetkar kar se ISO tiče. višje vrednosti so tam z razlogom - da jih uporabiš, če ti pogoji to narekujejo. imaš raje streseno/zmazano fotko, ali malo več šuma?! Obremenjevanje s šumom pri vrednosti 3200 je naravnost smešno, sploh pri aparatu kot je 7d.

edit: tudi FF senzor verjetno ni tako uporaben kot crop pri športu, ampak o tem ne bom pametoval, saj športa ne fotografiram. si pa mislim, da si veliko bolj prilagodljiv kar se goriščnic tiče s cropom, kakor pa s FF.
 0   

whothafunk @whothafunk 6. Feb 2013, 23:20

skat je napisal/a:
Res si zelo pameten. Ne vem pa kaj imaš proti slovencem. Mogoče bi bilo bolje, da se oglašaš na neki neslovenski forum.

Kar pa se tiče izposoje aparata pa se oglasi tukaj:
http://www.fotoizposoja.si/izposoja.html

ne proti slovencem, temveč očitno ljudje le na tem forumu imajo svoje blodnje in hočejo prodati svoje buče drugim. na tujih forumih (in ja, sem aktiven na številnih) so dosti bolj racionalni in tudi to, da imajo boljšo opremo kot mi revni slovenci, zato tudi očitno vejo, da je ISO 3200 v dvorani na 550D, 7D - skratka, stari aps-c senzor - bogi.

fotoizposoja je bazirana v ljubljani. predaleč.
 0   

Žiga @thunder_road 6. Feb 2013, 23:25

@whothafunk: malce boš prilagodil svoj način komunikacije, predvsem v smeri večje strpnosti do drugih. Imej to za opozorilo. Naslednjič greš iz teme.

lp
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 7. Feb 2013, 06:27

whothafunk... slike z visokim isotom so bile posnete v gozdu na foto-lovu v zelo zelo slabi svetlobi...slabsi kot jih ima vsaka sportna dvorana...tako, da ne vidim problema glede fokusa pa lahko recem le, da je zelo hiter in tocen.
 0   

Aleš @lial 7. Feb 2013, 09:04

he he, spričevalo osnovne šole je pa kupil grin grin
Citiram:
NOVO Apple iPhone 4S Tel ZA PRODAJO prihaja s popolno opremo in 2 leti mednarodne garancije IN POLITIKA 30 DNI NAZAJ, da je, ko prideš element in ga ne všeč, ali pa je pokvarjena, imate 30 dni, da jo vrnemo nazaj za družbo, in dobiš novega ali svoj denar nazaj, če želite

@Ratter: drugič prilepi vsaj smeška zraven linka... grin grin
 0   

Ratter @Ratter 7. Feb 2013, 09:07

Malo heca ne škodi pri taki resni temi.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati