0   

Heriz @Heriz 16. Feb 2013, 19:00

Pozdravljeni pred nekaj dnevi sem opazil to in se mi je zdelo nenavadno

Šel sem na uradno stran od nikona poiskal sem nikon d5200 in šel pod sample images in shranil eno sliko in opazil isto. Šel sem na več strani in isto. Še dokaz iz nikonove strani

Spraševal sem že Nikon slovenija na facebooku a niso znali odgovoriti.
Fotoaprat drugače dela brez problema in sem zadovoljen z njim. Samo to me pa zelo res zanima. Upam da bo kakšen znal odgovoriti.

LP
 0   

Aleš @lial 16. Feb 2013, 19:24

Pa si pogledal še z kakšnim drugim exif programom, ali le z okni?
In drugo - je bil na aparatu isti objektiv?
 0   

Heriz @Heriz 16. Feb 2013, 19:35

Šev sem v več programov in isto (za primerjavo sem uzel d5000 in kaže pravilno) objektive imam 18-55 in 55-300 od nikkorja, in pri obeh kaže enako
 0   

Aleš @lial 16. Feb 2013, 19:53

Če prav razumem, je d5000 pravilno zapisal exif?
Če to drži, potem je problem verjetno v programski opremi aparata.

Jaz se ne bi sekiral, če je napaka le v preračunu na 35mm, konec koncev je (včasih) zanimivo pogledati le dejansko goriščnico, ta pa je očitno prikazana pravilno.
 0   

samos1111 @samos1111 16. Feb 2013, 19:55

Sem pogledal par različnih JPG fajlov in eni 35mm eq goriščnice sploh nimajo vpisane. Mogoče je to odvisno od programa, s katerim snemaš slike z aparata?
Načeloma bi bilo prav da je 35mm eqiv pri DX 1.5x nazivni. Ampak DX uporabniki za razliko od nekaterih uporabnikov kompaktov niso vajeni uporabe 35mm equiv, pač zato ker so na objektivih napisani dejanski milimetri. Do te mere da se eni sprašujejo zakaj na kompaktih ne piše DX equiv namesto 35mm equiv...
 0   

Heriz @Heriz 16. Feb 2013, 20:03

Aleš saj se ne sekiram. Pač me zanima. pomoje je to pogramska oprema za nikon d5200 narobe preračuna verjetno bodo v novejši verziji programske opreme to popravili

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati