ne vem, jst pravim tako (že povedano, če se ne motim):
znak za prednodstno cesto približno vemo, kaj pomeni, vemo pa tudi približno, kaj pomeni prekinjena in neprekinjena črta. ergo, jst tudi mislim, da je avto, v kolikor je prevozil polno črto in se zaletel vate, naredil prekršek.
vendar kot je povedal lial, če ni večje škode in sta oba ok, potem naj uredijo to zavarovalnice, zdej se vlačit ponekih sodiščih ipd, na koncu spet sam strošek ter stran vržen čas in živci. ne vem, no..
poznam pa zelo dobro take stvari, dfo nedavnega sem delal po 160km in več dnevno po avtocestah. videl sem praktično vse, od miljon nesreč, veliko kolo tovornjaka, ki se vali po ac, snet akso, avtomobile na strehah, žrtve itd itd. hvala bogu nisem bil takrat v tisti megli, kjer so je zabilo toliko ljudi ipd in tisto krivim dars (pa ša marsikaj zraven, ko kaj "obnavljajo") o tem bi lahko celo štorije, pa pustimo to zdej..
v nasvet samo to: na ac nobenih nenadnih sunkov, vsako svojo namero dobro nakažite, preverjajte mrtvi kot (ta tudi mene dostikrat prevera, na žalost) in predvsem prilagoditi vožnjo vremenskim razmeram (hitrost, varnostna ipd). ob tem se pa vedno zavedat, da ste na ac in da je prava nevarnost za vami. včasih (oz. vedno) je še najbolj nevarno kakšno zaviranje ali počasna vožnja (sploh ob dežju ipd, kjer pol ac divja, pol pa vozi, kot da ne vidijo ničesar). ko se vam npr. enkrat zabije tovornjak s 30 tonami odzadaj, vrjemite da od avta ne ostane nič, 5 zvezdic gor ali dol..