Zdravo, imel sem nikona d3000 pa sem presedlal na nikona d5100... ampak imam en problem...
Namreč, zajemnaje slike traja dolgo, kot bi imel nastavljeno... Vendar je v avto načinu enako kot pri manual, če dam recimo shutter speed na 125 ali 200... zajemanje slike traja dolgo... notri imam spominsko kartico sandisk class 10...
recimo ko pristinem sprožilec do polovice in se slika izostri... pritisnem do konca... od tu ko pritisnem pa do konca zajetja traja 2 sekundi.... kar se mi ne zdi normalno.... sem uporabljal nikona d3000 več let, pa nisem nikoli imel problemov... tu pa nikakor ne vem in ne najdem problema.. tako da me je že malo sram....
Da nimaš mogoče vklopljene posebne funkcije Mirror Lockup? Vsaj Canon jo ima pod to oznako.
Sicer pa, če nisi prepričan kaj je in se pojavlja na vsemogočih nastavitvah, naredi hard reset fotoaparata in štartaj znova.
No super, en del si rešil. Žal d5100 ne poznam niti malo, da bi lahko rekel kaj pa kako.
Sem se pa že dostikrat prepričal, da reset aparata dela čudeže tudi v primerih, ko sem sprva napako iskal povsem drugje (npr. nepravilne barve na displeju, preveč šumeča fotografija na ISO 200 ipd.).