0   

andrazh @andrazh 20. Feb 2013, 13:48

Prodajam objektiv, katerega sem drugi lastnik in bodoci kupec bi rad napisal papir, da se vidi, da je kupil od mene in serijsko stevilko zraven.

To se verjetno hoce zazihrat, da ni bil ukraden, ker nimam papirjev? Ali so tu kaksne druge cake, kjer me lahko kasneje lovi?
 0   

samos1111 @samos1111 20. Feb 2013, 14:08

Hja se niti ne more nevemkolk zazihrat, bolj ima papir da ga on ni ukradel.
Če bi bil ukraden in bi ga policija pri njem našla v hišni preiskavi, bi ga okradeni vseeno dobil nazaj, on pa ostal brez. V takem primeru bi on in policija potem lahko tebe lovila.
 0   

andrazh @andrazh 20. Feb 2013, 14:11

Saj ukraden ni bil biggrin

Samo, ce bi on cez par dni hotel vracilo denarja, ker objektiv ne dosega njegovih zahtev..
 0   

Uroš Uršej @Lucifix 20. Feb 2013, 14:31

Dodaj v pogodbi videno / kupljeno.

Čeprav pa je tudi od tebe pošteno, da kot prodajalec ne boš prikrival morebitnih skritih napak!
 0   

porkoja @porkoja 20. Feb 2013, 19:14

Jaz se na tovrstne pogodbe vedno podpišem z drugo roko, da je podpis drugačen kot moj pravi. biggrin
Tako, če do česa pride - žal, to ni moj podpis.
Resnično. Dandanes v takih primerih ni dobro zaupati nikomur razen sebi in svojim bližnjim (če se z njimi dobro razumeš).
Žalostno je pa to, da smo v letu 2013 in ima podpis osebe tako velik pomen, ko se ga pa da tako zlahka poneveriti.

Lahko, da kupec nima slabih namenov, mogoče je zgolj v tebi kot prodajalcu opazil nek indic, kar mu ni povšeči, mogoče je že nasplošno bolj nezaupljive sorte, lahko, da so ga v preteklosti že prodajalci prevarali, lahko, da je diplomiran pravnik brez ene ure redne zaposlitve in se mora nekje kje izživljati ter trenirati... Vse je možno. smile
 0   

jernej kaše @zapp0 20. Feb 2013, 22:41

Bi rad videl policaja, ki bo šel objektiv iskat... ste pa optimisti :-)
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 21. Feb 2013, 09:22

Meni so policisti, ko so videli moje dreade in polno torbo opreme, 40 min razlagali, da sem neumen, ker imam dosti rabljene opreme brez računov (češ da kupujem ukradeno robo). Ker še to ni bilo dovolj, smo šli še na postajo preverjat serijske (še 20 min), potem pa sem lahko šel domov, seveda z vso opremo (ukradeno ni bilo nič). Lahko bi se mi vsaj opravičili za to grobo stereotipno obravnavanje (pregledali praktično vsak žepek, verjetno iskali kako travo).

Mogoče bi lahko tvezil o kupo-prodajni pogodbi? Glede na njihovo 100% prepričanost, da so dobili zlikovca, mislim, da ne bi pomagala kaj dosti (oni bi radi, da imaš kar vse pri sebi, da dokažeš).
 0   

Žiga @thunder_road 21. Feb 2013, 10:21

Mah, to je res že kompliciranje preko vseh meja. Na koncu bodo ljudje še s kupoprodajnimi pogodbami za burek okoli hodili?? Če kupuješ rabljeno robo, potem se pač prej prepričaj/preskusi in to je to. Kar se pa tiče same možnosti, da je zadeva ukradena, boš pa v vsakem primeru ostal brez (kot je že nekdo zapisal).

Če se gre pa zaradi preverjanja in dokazov, je pa tako, da če odo organi želeli preverjat, bodo preverjali ... tudi meni so že kolo preverjali. Tako da ... nočem bit nestrpen, ampak kar je bedarija, je pa bedarija...
Pravilnik portala: [url]https://www.slo-foto.net/legal-pravila.html[/url]
 1   

Dule @DuleB 22. Feb 2013, 12:06

Ne žiga, nič ni bedarija. Jaz imam za vso robo ustrezno dokumentacijo (račun, garantni list ipd.) in če kaj od tega prodam, potem vedno dam zraven tudi te papirje, da kupec ne bi imel kdajkoli kakšnih morebitnih težav okoli legalnosti kupljene robe.
Če prodajalec za objektiv, aparat... nima nobenih dokumentov je to blago rečeno sumljivo zato je sestavljanje kupoprodajne pogodbe z navedbo številke artikla v tem primeru še kako na mestu. Se v primeru ukradene stvari vsaj pred sodnijo opereš, če se moraš že za denar in robo pod nosom obrisati. Previdnost ni nikoli odveč.
V INFO: Pred dnevi je bil v mariborskem Štuku fotografu H.N. iz slabo zaprtega fotografskega nahrbtnika, ki ga je imel na hrbtu, v gneči drzno ukraden objektiv Canon EF 70 - 200, f/2.8 IS (prva generacija), številke 7042A003AA01.
Lahko ste prepričani, da se bo tat skušal "vroče robe" čim prej znebiti in da ob prodaji objektiva zanj ne bo imel nobenih papirjev. grin Če slučajno naletite nanj, obvestite policijo, ker je tatvinha prijavljena. Oškodovani fotograf vam bo zelo hvaležen (ponujena nagrada).
Zahvala: Lucifix
Dušan Brezovnik


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati