0   

grinhorn @grinhorn 26. Feb 2013, 19:32

Pozdrav

Povsem ljubiteljsko bi snemal športni video npr. tekaško prireditev. Ima kdo izkušnje z njima, kateri ima boljši IQ pri videu in boljši AF med snemanjem tekačev? Snemal bi pri 60fps. Morda je še kak drug aparat bolj primeren v podobnem cenovnem razredu. Torej GH2 in GH3 odpadeta sad
V1 ima še bonus da lahko vmes "nemoteno" slikaš fotke...

Vnaprej hvala za kakršnokoli mnenje.
lp
 0   

tomazp @tomazp 4. Mar 2013, 12:20

Sam sem kar nekaj časa odločal med izborom pred nakupom. Glede na to, da sem stalno na Canonu sem se odločal med G15 in G1X in SH50. Dejansko sem se pa odločil za Panasonic FZ200. Tako slike kot video posnetki so na nivoju. Še zlasti me je navdušuje odlična in hitra optika. Konstantna zaslonka 2,8 je lahko tako pri wide kot tele (25-600mm primer. 35mm). Da o odlični stabilizaciji pri maksimalni povečavi ne govorim.
Pimerjelni video zapis med V1 in FZ200 si lahko ogledaš na:
http://www.dpreview.com/reviews/nikonv1j1/15
http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz200/11

Me pa čudi, da je Panasonica pri nas tako težko dobiti. Sam sem ga po dolgem čakanju pri nas (1 mesec) naročil iz nemčije po bistveno boljši ceni.

Tudi pri FZ200 se da med snemanjem videa slikati. Vendar le velikost slik 3,5Mp
 0   

grinhorn @grinhorn 5. Mar 2013, 07:36

Hvala za mnenje, sem že prebral in pregledal video teste na Dpreview in še kje pa imam še kup vprašanj sad
Imam sicer tudi EOS 550D, ampak jaz med snemanjem na soncu na tisti LCD ne vidim toliko da bi lahko preko njega izostril video...

Pri V1 se medtem ko slikaš med snemanjem videa, sam video nič ne prekine, kar imajo zelo redki aparati.
Na naših forumih pa je očitno bolj malo ljudi imelo opravka z Nikon V1 in Pany FZ200. Bom poskusil najti podobne tuje forume, za moja bolj začetniška vprašanja o snemanju videa.
lp
 0   

tomazp @tomazp 5. Mar 2013, 08:29

Tudi pri FZ200 se video pri slikanju ne prekine. Sama vidljivost LCDja je zelo dobra, čeprav sam raje uporabljam EVF, ki ima zelo ostro sliko. LCD pa bolj za pregledovanje. Zelo uporabna je tudi avtomatska funkcija sledenja objekta in ostrenja na njega. Izbereš si objekt, ga fiksiraš in ti ga aparat sam sledi znotraj vidnega polja.
 0   

grinhorn @grinhorn 5. Mar 2013, 11:19

No, si mi dal misliti. Zdaj še bolj podrobno berem tuje reviewe... Prej sem se nagibal k V1 zdaj pa že malo proti FZ 200 smile

Hvala in lp.
 0   

tomazp @tomazp 5. Mar 2013, 17:08

Če se odločiš ti lahko pošljem kontakt korektne spletne trgovine. Mene je prišel 435EUR + 17EUR poštnine. Dober teden sem čakal.
 0   

grinhorn @grinhorn 6. Mar 2013, 08:12

Hvala, bom še videl kako se bom še odločil ker ne gori smile

lp
 0   

Alexander @Skadi 1. Avg 2013, 20:58

tomazp je napisal/a:
Če se odločiš ti lahko pošljem kontakt korektne spletne trgovine. Mene je prišel 435EUR + 17EUR poštnine. Dober teden sem čakal.

Zdravo,
a mi lahko prosim pošlješ kontakt te spletne trgovine.
Hvala,
Lp
S.
 0   

tomazp @tomazp 5. Avg 2013, 10:47

Dobil sem ga pri: http://www.comtech.de/ . Trenutno izgleda da ni dobavljiv. Jih pa imajo v glavnem stalno na zalogi in se izplača preveriti čez kakšen teden.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati