0   

Rok Kerčmar @rokkercmar 9. Mar 2013, 18:22

Pozdravljeni, postal sem lastnik rabljenega aparata Nikon FE2, ki je zelo lepo ohranjen, vendar so tesnila že rahlo uničena. Videl sem, da je ena opcija, da zadevo zamenjam sam s tesnili iz ebaya, pa vendar, če se odločim, da mi to storijo na nekem servisu, mi lahko koga priporočate? Po možnosti iz okolice MS ali MB? In koliko približno stane, če je že kdo to dal delat?

Hvala lepa za odgovore.
 0   

Žiga @zcetrt 9. Mar 2013, 20:58

Žal ti lahko priporočam le Fotomehaniko v Ljubljani, ker imam le z njimi izkušnje. Pa čestitke za fotoaparat smile Eden izmed najbolj prikupnih in uporabnih Nikon analognih aparatov po mojem okusu.
4.
 0   

Miran @miran_a 9. Mar 2013, 21:08

Če se greš analongno fotografijo, sploh v teh časih, se nekako samo po sebi razume, da si pripravljen biti vsaj malo sam svoj mojster. Probaj sam, ni težko. Sploh ker lahko naročiš komplet, v katerem je že vse narezano in pripravljeno, ti moraš samo očistit ostanke na aparatu in nalimat nova tesnila. Edini malo bolj delikatni del je na zrcalcu, tam moraš bit ekstra previden.
 0   

Rok Kerčmar @rokkercmar 10. Mar 2013, 01:56

zcetrt je napisal/a:
Žal ti lahko priporočam le Fotomehaniko v Ljubljani, ker imam le z njimi izkušnje. Pa čestitke za fotoaparat smile Eden izmed najbolj prikupnih in uporabnih Nikon analognih aparatov po mojem okusu.

Hehe hvala, mislim da bo super ja.
 0   

Rok Kerčmar @rokkercmar 10. Mar 2013, 01:59

miran_a je napisal/a:
Če se greš analongno fotografijo, sploh v teh časih, se nekako samo po sebi razume, da si pripravljen biti vsaj malo sam svoj mojster. Probaj sam, ni težko. Sploh ker lahko naročiš komplet, v katerem je že vse narezano in pripravljeno, ti moraš samo očistit ostanke na aparatu in nalimat nova tesnila. Edini malo bolj delikatni del je na zrcalcu, tam moraš bit ekstra previden.

Saj kot sem napisal, da je to ena opcija, ki bo verjetno prišla v poštev, vseeno pa se pač zanimam, koliko stane to na kakšnem servisu. Drugače pa kako previden je potrebno biti pri ogledalu? Opazil sem da ima samo ogledalo že nekaj prask, ki se skozi viewfinder sicer ne opazijo. Hvala.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati