0   

Tomo @vtomo 10. Mar 2013, 13:59

Zdravo

Ker se mi možnost uporabe Nikon Image Space-a, zdi precej zanimiva ob enem pa neznana fotografski skupnosti jo predstavljam še tukaj.

Skratka super storitev, ki vsakemu ponuja 2GB spletnega prostora, ob registraciji Nikon fotoaparata pa kar 20GB prostora: Namenjena je lastni spletni galeriji, deljenju fotografij, pošiljanju spletnih albumov itd...Hitra, uporabna, možnost precejšnje costumizacije, NEF podpora, uporaba preko računalnika, tablice, ter pametnega telefona...

http://nikonimagespace.com/

Kot pravi Marcel. Tako zdaj veste... biggrin
 0   

Dule @DuleB 11. Mar 2013, 12:08

Hvala Tomo za (reklamno?)seznanitev, vendar raje kot na kakem TUJEM SERVERJU, imam fotke naložene na SVOJEM RAČUNLNIKU! Tu vsaj vem kaj se z njimi dogaja, saj SAM ODLOČAM kaj bom z njimi počel. cool
Dušan Brezovnik
 0   

samos1111 @samos1111 11. Mar 2013, 14:23

Meh... Nudenje oblačnega hranjenja je še ena reč, ki se Nikonu zdi, da jo mora počet, ampak tega ne počne na nivoju, zadevo so precej skritizirali, sem se enkrat prijavil in se mi je zdela nedodelana (vulgarni sw bugi). Okej mogoče zanimivo za koga ki svojega serverja nima in išče dodatnih 20GB free prostora za delitev svojih remek del, ko je skuril zastonjske kvote drugod. Sem hotel uporabit da bi shareal en eksperimentalni NEF, kot sem to naredil enkrat prej v prejšnji inkarnaciji My Picturetown... Ugotovil da tisti stari NEF od spremembe sistema ni več javno dostopen kot NEF, pa da če hočem shareat NEF moram fizično priključit aparat na računalnik... ker ga ravno nisem imel pri sebi, sem uporabil eno alternativo in pozabil vse skup.
 0   

Tomo @vtomo 11. Mar 2013, 17:59

Pa kaj naj zdaj rečem na to...

Dule tale velik font me kar malo iritira... Sicer pa sam storitve ne uporabljam za skladiščenje fotografij, ampak se mi pač zdi super za pošiljanje fotografij okrog, pa naj bo to do naročnika, mame, brata ali babice. Pač se mi zdi fajn tale galerijica, ki jo naslovnik vidi ob kliku, slideshow itd...

Reklama? Ma briga me če piše gor Dule Image Space...

Samo Svizec sem prepričan, da večina vseeno nima svojih serverjev in tudi ne ve kako svoje fotografije okoli poslat v obliki galerije z dvema klikoma. Za tebe morda brez veze, za mene pa pomeni da ne rabim več nekega Dropbox-a uporabljat za pošiljanje fotografij. Kaj vem, mogoče sem pa zaostal ker nimam svojega serverja.

Glede bug-ov, meni dela na 4-ih računalnikih brez problema in presenetljivo hitro. Vem, da imajo nekateri probleme predvidevam pa da so v manjšini, zatorej večini še vedno uporabna stvar.
 0   

Dule @DuleB 11. Mar 2013, 21:36

Tomo verjetno si me narobe razumel. Nič nimam proti, če ti tovrstne storitve z veseljem uporabljaš in prav veseli me, da si zadovoljen z njimi. Hotel sem le reči, da najbolj zaupam svojemu računalniku ter da mi dol visi za razna "super ugodna" gostovanja po pitaj boga kakšnih tujih serverjih na katere nimam prav nobenega vpliva. Vztrajam pač pri tem, da sam odločam kaj in v kakšni obliki bom dal od sebe.
Dušan Brezovnik
 0   

Andrej @fotokaj 12. Mar 2013, 10:19

Mogoče se boš nekega dne vseeno SAM ODLOČIL za TUJI SERVER, ko ti bo strela skurila TVOJ RAČUNALNIK - saj veš, tisto škatlo polno pleha in elektronike, ki ji "najbolj zaupaš".
 0   

Dule @DuleB 12. Mar 2013, 11:12

Hvala za "lepe želje" Andrej, vendar sem nepoboljšljiv optimist in strela ni na seznamu nevarnosti na katere računam. Sicer pa že iz navade delam backupe v obliki, ki ni občutljiva na udar strele... biggrin
Dušan Brezovnik


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati