po mojem mnenju je predvsem pomembno za kaksen dogodek gre, ce je to oh in sploh pomembna zadeva ze znani fotorgafi ne pridejo zraven, zato po moje pozabi (al pa poskusi pa ti mogoce uspe ) ce so to bolj navadni dogodki in ce se poklices dovolj zgodaj je seveda precej vecja moznost da jo dobis, ce se zmenis da bos naredil npr reportazo naekje ti bodo se raje dali, ce delas za kaksen medij ala caspis, novice, tv ipd dobis kolikor vem za te vrste dogodke brez problema..
Naceloma je foto akreditacija namenjena tistim, ki tam delajo za nek medij. V prvi vrsti je to daj-dam. Ti dobis dovoljenje da kolikor toliko nemoteno naredis svoje delo, organizator dobi medijsko promocijo. Ravno zaradi tega so mi tudi smesne prosnje za akreditacije s strani ljudi, ki imajo svoj blog (s 3 bralci) za medij in podobne. Ampak poskusi seveda lahko vsak, in da ne bo pomote, ce jo nekdo dobi, pa magari zato da bo fotkal za svoj osebni arhiv, ali pa da bo dajal fotke zastonj naokoli, mi je cisto vseeno in s tem nimam nobenih problemov.
Drugace pa x dni/tednov/mesecev pred dogodkom zaprosis za akreditacijo (nacin je odvisen od dogodka do dogodka), ki je nato na podlagi odlocitve organizatorja odobrena, ali pa tudi ne. In to je to.