0   

Marko @Marky 20. Mar 2013, 14:11

Pozdravljeni, glede po fotkah v galeriji vidim, da nekateri kar dosti potujete, zato me zanima, če je bil kdo na Kitajskem - Hong Kongu in, če si je nabavo kakšno foto opremo oz. če se nakup splača?
Hvala.
 0   

Ratter @Ratter 20. Mar 2013, 14:55

V Hong Kongu še sicer nisem bil.Imam pa kar nekaj opreme od tam.
In ja,se splača.Odvisno pač kaj kupuješ.
eBay.UK=Hong Kong
 0   

Bostjan Pecar @Poce 20. Mar 2013, 15:35

Jaz sem v HK par Nikon malenkosti kupil leta 2008 in so bile cene zelo dobre. Objektiv 50 mm 1.8 D je bil 75 eur, fleš SB 400 pa 95 eur. Oboje kupljeno pri solidnih trgovinah ki jih priporočajo (v miru probaš artikel ..).
Upam da je dovoljeno limanje linkov - sicer po spominu so cene v realnosti malo nižje kot tule piše, vem da so mi 35 mm, 1.8 ponujali za 1300 hkd, za SB 400 pa je cena napisana ista kot je bila v resnici (950 hkd). Pri solidnih trgovinah je cenkanja malo.

http://rolandlim.wordpress.com/2009/03/20/camera-lens-street-price-list/

Zanimivo da so bile cene v Shangaju zelo podobne kot v HK, se pa nisem poglabljal.
LD
 0   

Marko @Marky 20. Mar 2013, 15:47

Bostjan, imaš mogoče kak link od trgovine, kjer si kupoval oz. kje se le ta nahaja?
Aha, torej tako kot Shanghai kot Hong Kong imate nekje podobne cene.. zanimivo smile
 1   

Bostjan Pecar @Poce 20. Mar 2013, 16:38

Večina solidnih trgovin je okoli Mong Kok podzemne postaje v Kowloon. Zelo veliko jih je okoli turističnega dela nižje ob vodi, ki niso tako priporočljive. Mislim da sem tule kupil objektiv - po priporočilu Slovenca ki je dol kupoval.
http://www.wingshingphoto.com/

V eni uri dobiš občutek za situacijo, kakšni so prodajalci v posamezni trgovini, kakšne so cene .. posebej če točno veš kaj želiš kupiti.
Omenil sem Shanghai, ker sicer prevladuje mnenje da je HK cenejši od Kitajske. Par artiklov, ki sem jih gledal so bile cene zelo podobne (sam sem bil najprej v HK, ko sem že kupil zadeve) in šel nato v Shanghai. Če greš na turistično pot je vsekakor pametno, da si najprej pogledaš Kitajsko in letiš nazaj iz HK (kjer narediš vse nakupe).
LD
Zahvala: Marky

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati