Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme in smetim, zanimajo me sledeči tripodi (vsi so mini, nekje do cca 80cm max. višine)
- velbon cx mini ( hitro vpetje na glavi,višina max cca 60., "noge" tripoda spodaj povezane skupaj )
- hama traveler mini (kroglična glava,brez hitrega vpetja, vsaka noga posebej nastavljiva)
- cullmann nanomax 230 (podobno kot hama,vendar 100 cm višine)
Torej,zanima me, če ima kdo izkušnje z temi tripodi, vsi trije so nosilnosti cca 2kg, več dejansko ne rabim, ker imam d3100 (teža cca 0,5kg) in manjše objektive.
Pri Hami in Cullmannu me moti dejstvo da nimata glavi hitrega vpetja,me pa privlači sama konstrukcija in pa višina 80cm (20cm več kot pri velbonu) - v zloženem stanju so vsi približno istih dimenzij. Res je,da lahko glavi zamenjam, ampak so relativno drage - torej je boljše kupiti že v štartu dražjega.
Kar se tiče velbona, pa me moti, da nima kroglične glave - ki mi je nekako bolj všeč - in pa da je, 20cm krajši.
Tripod bom uporabljal zelo redko,želim pa predvsem zelo majhnega in lahkega. Tako da, prosim, delite vaše izkušnje z mano, kar dejansko bolj šteje, 20cm višine ali hitro vpetje na glavi.