0   

Žiga @Kranjec 4. Apr 2013, 14:08

Živjo!

Da že takoj povem, da nisem vedel oz. nisem prepričan ali sploh lahko objavim takšen "članke", zato se zaradi morebitne kršitve v naprej opravičujem.

Skratka, postavljamo novo spletno stran za prehransko svetovanje, in potrebujemo fotografije. Ker imamo omejena sredstva, me zanima če je kdo pripravljen ponuditi svoje fotografije, ki jih bomo uporabili na naši spletni strani. Avtor bo seveda naveden zraven vsake fotografije, lahko pa bodo tudi anonimne. Po želji.

Rabili bomo vse, kar je povezano s hrano, živili, kuhinjo, naravo itd. želeli pa bi, da so fotografije sveže, barvite, privlačne...

Vem da se en morem preveč zmišljevati, ker ne plačamo nič.

Sem rekel da vprašam, če je pa zadeva preveč vsiljiva, se pa v naprej opravičujem.

Lep Pozdrav!
 0   

Jernej Lasič @Sviri 4. Apr 2013, 14:28

Jaz pa rabim zastonj malarja. Stene naj bodo živahne, barvite. Ime malarja bo na vsaki steni v spodnjem levem kotu. Ali pa tudi ne, po želji.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Žiga @Kranjec 4. Apr 2013, 14:32

Sviri je napisal/a:
Jaz pa rabim zastonj malarja. Stene naj bodo živahne, barvite. Ime malarja bo na vsaki steni v spodnjem levem kotu. Ali pa tudi ne, po želji.


mislim da primerjava ni ravno najboljša. Tudi sam sem ljubiteljski fotograf, pač zaradi pomankanja časa in pa opreme nisem ravno največji strokovnjak, pa sem svoje slike v času ko sem še bolj aktivno fotografiral z veseljem razdelil ljudem, da so jih kje razstavili ali kaj podobnega.

Hvala vseeno
 0   

Jernej Lasič @Sviri 4. Apr 2013, 14:37

Good for you!

Primerjava je popolnoma na mestu. Vsaj ob informacijah, ki si jih podal.
Kaj pa je namen spletne strani, če smem vprašat? Ali bo kdorkoli, kadarkoli imel zaradi spletne strani finančno korist?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Grega Podobnik @sajko 4. Apr 2013, 15:45

Citat z linka v avtorjevem podpisu:
Citiram:
Vsi ljudje postajamo pohlepni, kapital vlečemo k sebi z obemi rokami, nekateri pa tudi morda z nogami! To je žalostno, toda tako pač je in če želimo preživeti se moramo kar najbolje znajti in velikokrat zavihati rokave, da preživimo še nekaj nasljednih trenutkov.


Za tvojo stran imaš na voljo stock agencije, kjer za majhen denar lahko kupiš željene fotografije.
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 4. Apr 2013, 16:58

tukaj se strinjam s svirijem...
glede na to, da se gre za komercialne namene po mojem mnenju se ne bo prav veliko dobilo za nič plačila...
 0   

porkoja @porkoja 4. Apr 2013, 17:52

Eh.... Rajši kakor, da sanjam o enkratnem zaslužku 1000 €, zgrabim 50 priložnosti po 20 €.
Veliko stvari pa naredim tudi zastonj, ker me to izpopolnjuje. smile

Kranjec, jaz ti odstopim 10-15 visokoresolucijskih fotografij hrane, samo povej kaj rabiš oz. kaj od motitov pride v poštev.
Rok posredovanja imam do 5 dni, ker imam zadeve shranjene na dislokaciji in precejšnjo gnečo z delom.

lp
 0   

Miran @miran_a 4. Apr 2013, 19:17

Js pofotkam zastonj, pod pogojem, da na koncu material pojem in da fotkam en mesec, vsak dan po eno kosilo. Pa naročnik naj pride k meni domov skuhat, ne bom se jaz nikamor vozil. S šihta pridem ob pol štirih, količine naj bojo pa za tričlansko družino. Hvala.
 0   

Sašo @HRCo 4. Apr 2013, 19:28
Oglas fotografa.. res je, vsi bi zastonj meli.. eni bi še želeli da prideš na svoje stroške na kraj fotkanja.. pofotkaš.. da še daš za rundo.. na koncu pa še se zajebavaš doma z obdelavo na rač. itd.. in vse to za hvala lepa... ja pa daj hvala ne .. smile
 0   

Žiga @Kranjec 4. Apr 2013, 20:05

Dobr, vse to kar pišete je res. Zdej ni treba tle take scene delat iz tega. Dobil sem človeka, ki bo odstopil par svojih fotk, kot bi jih tudi jaz kot ljubiteljski fotograf, ker jaz fotografiram za zabavo in tu vem da je veliko takih ljudi, ki slika iz ljubezni ne pa z namenom zaslužka.
Jaz osebno bi svoje fotografije rad razkazal širšemu svetu, pa žal to ne gre tako preprosto, tako da če bi dobil tako priložnost bi jo pomoje zagrabu.
Nism šu v trgovino pa reku dajte mi 10 slik free, prosil sem ljubiteljske fotografe, ki svojega dela ne skrivajo zase in ga radi delijo.

Pač če se vam zdi vprašanje neumno, vredu.

Še enkrat pa se zahvalim porkoji za fotografije.

Če smo pa že pri nekih načelih, pa se ve komu se bo skočilo na pomoč, ko jo bo drug potreboval.
Lp!
 0   

Kris @kris 4. Apr 2013, 20:37

Na spodnji povezavi se dobi marsikaj zastonj oziroma samo vprašaš avtorja za dovoljenje, ki ga v 99% tudi da, pod pogojem, da se ga napiše kot avtorja fotografije.
http://www.sxc.hu/
 0   

Žiga @Kranjec 4. Apr 2013, 20:54

hvala za tole stran
 0   

Grega Podobnik @sajko 4. Apr 2013, 20:56

@Žiga: ne vidiš kje tiči problem. Na račun zastonj fotk (iz naslova ljubiteljskih fotografov), bi ti rad oglaševal svoje storitve in pri tem seveda tudi služil.

Si sam pripravljen narest 3 dnevni brezplačni seminar na temo prehrane, da bodo ljubiteljski fotografi bolj zdravo živeli?
 0   

Žiga @Kranjec 4. Apr 2013, 20:59

ne, to sploh ne drži... Oglaševanje s tem nima nobene veze. Če rabim jaz 10 fotkic, da malo "okrasim" 2-3 članke, ki jih bodo brali ljudje, ki se zelijo zrediti ali pa shujšati in se v tistem trenutku požvižgajo na kvaliteto fotografij, ki v končni fazi niso amaterske!
 0   

Jernej Lasič @Sviri 4. Apr 2013, 23:31

Ljubiteljski fotografi lahko širnemu svetu kažejo svoje fotografije preko marsikaterega drugega, boljšega kanala, to ni razlog.

Najdi nekaj na sxc.hu in je, tam jim je očitno vseeno. Volk sit, koza cela.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati