0   

andyz @andyz 9. Apr 2013, 11:16

Do sedaj kakšnih uporabnih nasvetov, ki bi rešili problem, še nisem uspel najti.
Skratka, da ponovim:
iPad Asus ne zazna podatkov na kartici fotoaparata. Kot da je ni. Povežem direktno preko USB fotoaparat in iPad ali pa preko čitalca kartic, efekt enak, torej nič.

Edino, kar dela brez problema je zunanji disk, priklopljen na iPad.
Je pa povsem nepraktično, kopirati slike na laptop (to dela normalno tako iz čitalca, kot direkt iz fotoaparata), od tam na zunanji disk in potem preko diska na iPad. Slednjega sem kupil prav zato, da mi na potovanja ni treba nosit laptopa, ki ima blizu 5 kg.
Na forumih sem bral, da zadeva dela preko camera connection kit, ki je kot čitalec kartic, direktno priključen na iPad.

Ali mogoče kdo ve kaj o tem?
andyz
 0   

tmt @tmt 9. Apr 2013, 11:57

Kaj imaš potem iPad ali Asusa? Če imaš Asusa ali imaš nameščen android ali Windos 8? V koliko imaš androida, vpiši v google: canon eos utility for android in boš našel ali pa greš v google play in vpišeš le EOS( brez aplikacije ne bo šlo saj fotoaparat ni zunanji disk in android ni windows, pa še z nameščenim orodjem lahko aparat upravljaš preko tablice skupaj z liveviev funkcijo tako kot pri windowsih ali mac)..
 0   

andyz @andyz 10. Apr 2013, 06:36

Ej, hvala. Bom poskusil, pa javim.
Tisto je napaka, kot si že sam ugotovil. Je Asus.
andyz
 0   

andyz @andyz 20. Apr 2013, 16:22

Evo, kupil dslr controller z njihove spletne strani, program se je ocitno nalozil, ikona programa je na prvi strani ko vkljucim asus pad, priklopim canona, asus mi ponudi controller, ko kliknem, se pojavi osnovni screen s kontrolnimi knofi ob robu ekrana, ampak, zadeva je crnobela, gumbi so beli, jih je samo 5, inso neodzivni. Kot da bi bila samo slika kontrol. Shit na kvadrat.
andyz
 0   

andyz @andyz 20. Apr 2013, 16:24

Evo, kupil dslr controller z njihove spletne strani, program se je ocitno nalozil, ikona programa je na prvi strani ko vkljucim asus pad, priklopim canona, asus mi ponudi controller, ko kliknem, se pojavi osnovni screen s kontrolnimi knofi ob robu ekrana, ampak, zadeva je crnobela, gumbi so beli, jih je samo 5, inso neodzivni. Kot da bi bila samo slika kontrol. Shit na kvadrat.
andyz
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 20. Apr 2013, 17:31

na androidu 7d dela preverjeno omenjeni program in je v polni funkcionalnosti...
Mogoče je ios preveč zaprt sistem in ne dopušča preveč teh del.

drugače pa refund ane smile

lp
 0   

tmt @tmt 20. Apr 2013, 21:48

andyz, poiskusil sem na ženinem asusu TF700t, da ne bom kar na pamet govoril. Ko povežeš 7d s tablico se odpre okno z vprašanjem, če dovoliš, da se galerija poveže s to napravo in to brez vsakršne dodatno nameščene aplikacije. Ko potrdiš se ti avtomatsko odpre galerija in pod albumi mapa; CANON inc. Canon EOS 7D; s predogledom vseh fotografij, ki so na kartici - potem le označiš in uvoziš katere želiš ( desno zgoraj- uvozi). Aja android avtomatsko posodablja, ko ima povezavo preko Wi-fi in trenutno je nameščena verzija 4.2.1.

Ko sem že probaval sem šel še v google play in snel prvo brezplačno aplikacijo in sicer "Helicone remote" in zadevo sprobal in deluje za fotgrafiranje z vsemi nastavitvami in predogledom v živo - nima pa funkcije downloada slik s kartice, (vsaj jaz ne vidim, da bi imel). Več ne bom poiskušal in iskal delujoče programe ker jih ne potrebujem, zagotovo pa da še marsikaj drugega obstaja in deluje in to celo bolje.
Zakaj ti pa ne deluje program, ki si ga namestil bo ti pa morda kdo drug pojasnil, ki več ve o tem, čeprav tako na daljavo je ponavadi težko.
 0   

andyz @andyz 20. Apr 2013, 22:42

Hvala!
andyz
 0   

Samo @Lubitel2 21. Apr 2013, 01:03

Ammmm. A ni tle fora v tem kakšen priključni kabel imaš? Ugibam, ne poznam Asusa. Baje pa mora bit USB OTG kabel in ne navaden USB.

lp!
 0   

andyz @andyz 21. Apr 2013, 19:18

To je tudi ena opcija, samo zunanji disk prepozna normalno. Če ima ta poseben USB, potem je to upoštrevanja vredno. Ne verjamem pa, da lahko v Canona vtakneš kaj drugega kot USB, oziroma njegov kamera vtič. Kje pa se tak kabel dobi?
andyz
 0   

Samo @Lubitel2 21. Apr 2013, 19:57

andyz je napisal/a:
To je tudi ena opcija, samo zunanji disk prepozna normalno. Če ima ta poseben USB, potem je to upoštrevanja vredno. Ne verjamem pa, da lahko v Canona vtakneš kaj drugega kot USB, oziroma njegov kamera vtič. Kje pa se tak kabel dobi?

To naj bi bil na pogled povsem enak kabel kot klasičen USB. Z enakimi konektorji, le da ima notri neko prevezavo (ali nekaj takega), ki androidu omogoča da igra "gostitelja" in ne le "gosta". Dobiš ga pa tako, da mal poguglaš. smile Imajo ga tudi v nekaterih naših internetnih štacunah. Mogoče bi si ga blo najprej za izposodit, za probat, pa mal povprašat, kako je s tem pri Asusu...
 0   

andyz @andyz 25. Apr 2013, 07:26

Evo, naložil sem program EOS Remote in zadeva dela tako kot je treba. Z navadnim kablom!
Ampak spet se je pojavil problem.
Če nimam povezave z internetom, ne dela!?
Je to možno?
andyz
 0   

iztok @izo 25. Apr 2013, 10:31

moraš imet usb host kabel, dobiš to povosd, je pa najcenej z kakšneg e-baya ipd. za softwer nucaj tole http://dslrcontroller.com/
drgač pa sem o zadevi že pisal
https://www.slo-foto.net/ftopict-22506.html

edit:

aja, za samo prenos ne vem kako je, je pa vključeno, če se ne motim.

drgača pa splošne zahteve so:

----- Requirements -----

- Android device with ARMv7-A or newer CPU architecture (most 1ghz+ devices)
- Not rooted: Android 3.1 or higher with USB host kernel+API support
- Rooted: Android 2.3.1 or higher with USB host kernel support

- Supported Canon EOS DSLR
- Correct USB adapter, if applicable

Most Honeycomb, Ice Cream Sandwich and Jelly Bean devices should be compatible.

HTC devices usually do *not* work !
 0   

andyz @andyz 25. Apr 2013, 12:47

Ali je to USB OTG kabel?

Mi je pa skrajno čudno, ker je zadeva delala, ko sem jo naložil. V drugo pa ne več!?
andyz
 0   

tmt @tmt 26. Apr 2013, 06:53

andyz je napisal/a:
Ali je to USB OTG kabel?

Mi je pa skrajno čudno, ker je zadeva delala, ko sem jo naložil. V drugo pa ne več!?

Ja to je OTG kabel. Baje bi znalo bit tudi to krivda kabla, da enkrat deluje enkrat ne, čeprav ko sem sam zadnjič probaval se je vedno pravilno povezal z aparatom, pa tudi drugače, ko ženi trogam gor datoteke preko raznih ključkov ali povezavo s PC-jem in čim drugim, še z nobenim ni bilo težav ( ne vem pa če imaš ti enak model tablice).
Me pa čudi, da ti je EOS Remote sploh delal, ker koliko razumem, aplikacija deluje le za EOS 6D in Wi-fi povezavo. Sam sem zadnjič na hitro probal tudi EOS remote, pa ni bilo odziva.

V enem od postov sem narobe napisal, da že sam android da v povezavi z aparatom v galerijo predogled vseh fotografij na kartici. Ne da vseh, ampak zgolj JPG, za RAW bi pa spet potreboval kak programček z RAW kodekom in decoderjem ( verjetno spet najbolje kak od adobeja plačljiv). Tako da s temi Androidi je na večini področij še vedno velik križ v primerjavi S PC-jem. Je pa škoda, ker recimo tak ASUS ima super ločljivost in tudi zmogljivost je dobra, tako da bi bilo fajn, če bi nanj priklopil fotoaparat in bi imel lahko software z vsemi funkcijami kot na PC-ju.
 0   

andyz @andyz 26. Apr 2013, 11:06

Točno zaradi tega sem ga tudi kupil.
Na spletnih straneh je naveden tudi 7D. Res da nima WiFi opcije, ampag če je na kablu, tudi ne vem, zakaj bi jo rabil.
Grem po kabel, pa da vidimo.
V kakšnem mesecu dni mi bo mogoče uspelo, ... smile smile
andyz
 0   

andyz @andyz 12. Maj 2013, 08:30

Evo, ratalo po 14 dnevih.
Fora je bila v kablu. Pa niti ne OTG ampak navaden USB.
Prvi kabel je bil predolg - 150 cm in zato prevelik upor. Ko sem poizkusil s krajšim, pa je delalo.
Delalo torej za Remote funkcijo, ne pa za pregledovanje fotk. Tu sem moral dodati OTG priključek, da lahko slike kopiram ali gledam kar preko file manager.
andyz

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati