0   

nici @nici 18. Apr 2013, 08:24

Živjo.

Zanima me katero zeleno ozadje je bolj primerno za fotografijo in video; zeleno ozadje iz
blaga (http://www.fotomedia-online.com/foto-ozadje-blaga-uni-green-285x6-p-20764.html)
ali zeleno papirnato ozadje (http://www.fotomedia-online.com/papirnato-foto-ozadje-zelena-272x11-tech-green-p-19405.html)?

Hvala za odgovore. smile
 0   

porkoja @porkoja 18. Apr 2013, 16:08

V kolikor je ozadje dovolj napeto in nima raznoraznih gub in zmečkanin, potem sta oba enakovredno dobra. Svoje prednosti in slabosti imata seveda oba; tkaninasto, ko se umaže, ga moraš dati na pranje, zeleno se pri umazaniji (v kolikor se tudi hodi po njem), preprosto odreže in vrže proč.

Čeprav moje izkušnje uporabe zelenega ozadja za fotografski namen, so precej slabe in sicer, da se zelena barva preveč odbija nazaj na fotografiran predmet/osebo in tisto odbito zeleno svetlobo je najtežje odstraniti. Ko imaš npr. osebo z blond lasmi in so ne samo vmes ampak tudi na samih laseh zeleni "štrihi" od ozadja, je to velik problem odstraniti. Enako z obleke, obutve.
Za fotografske zadeve, če že, rajši uporabim sivo ozadje.

V kolikor pa si še vedno zainteresiran(a) za nakup zelenega ozadja, prodajam jaz le 3-krat rabljenega in iz trše tkanine (netkano), velikosti 3x6 metre. Bi ga dal za 20 evrov.
 0   

DjJuvan @DjJuvan 21. Apr 2013, 09:10

Jaz uporabljam kar modro ozadje za snemanje... doslej se mi je še najbolj obneslo. Je pa seveda iz blaga. Sem probal tudi zeleno, pa je ravno @porkoja izpostavil bistven problem, če snemaš/fotkaš osebo z blond lasmi.
Video produkcija http://juvan.net


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati