0   

Jan Križaj @ginzl 21. Apr 2013, 11:20

Lep pozdrav!

V kratkem mislim kupiti Hoya ND400 filter, pa me zanima, če ima kdo kakšne izkušnje, če je kvaliteten, kakšna popačenost slike itd.?

Tale: http://www.mixi.tv/katalog/product.php?product_id=1370064425

Hvala že vnaprej! smile
 0   

porkoja @porkoja 21. Apr 2013, 18:43

Zdravo
Konkretno tega filtra nimam. Imam pa od proizvajalca Hoya veliko ostalih filtrov; več cirkularnih-polarizacijskih, ND4 in ND8, zaščitne itd. Lahko rečem, da sem z vsemi zelo zadovoljen. Če karkoli pomaga, pri ND4 in ND8 ni nobenih popačenj. Oziroma vsaj ta popačenja tudi, če so - niso vidna. Upam, da je ND400 tudi tako kvaliteten.
Res pa so cene 77mm filtrov precej visoke.
Sedaj, zakaj si točno izbral ND400, ne vem. Lahko pa izdam majhno "skrivnost" in sicer, da obstajajo na trgu tudi ostali proizvajalci filtrov, ki utegnejo biti veliko cenejši od Hoye. Pred mesecem dni sem kupil filter ND1000 s premerom prav tako 77mm in me je prišel 47 € skupaj s poštnino. Znamka filtra je Haida, serija Pro. Celotna oznaka filtra je Haida Slim Pro II MC ND3.0 1000x ND1000 in se ga najde na nemškem eBayu. Presenečen sem bil kako ena takšna leva znamka, lično in dodelano zapakira produkt. Pred tem sem na spletu veliko prebral debato o Haida filtrih in sem poiskusil še sam srečo. Do sedaj imam samo pozitivna mnenja.
 0   

Jan Križaj @ginzl 21. Apr 2013, 19:43

Živjo!

Prvo hvala za tole mnenje... filter sem si izbral za fotkanje vode npr.morje, vintgarji, reke itd. pa za slikanje "blurja" oblakov. Pravzaprav ne vem točno zakaj sem si izbral Hoyo. Najbrž zato ker imam dva UV filtra in sta čisto vredu, mislim pa da je tudi znamka ena izmed boljših in nebi rad kupoval kakšne leve firme... smile Bom še malo pogledal..

Hvala! smile
 0   

Ratter @Ratter 22. Apr 2013, 04:22

Imam Hoya ND400 in je zelo kvaliteten filter.
Če boš z njim fotografiral vodo,boš dobil čisto meglo.
Filter je namreč zelo temen in posledično so potrebni dolgi časi.Tudi pri sončni svetlobi.
Za vodo potrebiješ čase tam od 0,5 do 1 sekunde.S tem filtrom boš rabil vsaj 5-10 sekund.
Tudi pri dokaj odprti zaslonki recimo f6,3.Za zablurane oblake pa je odličen.
Odličen je tudi za fotografiranje raznih morskih obal,kjer so valovi.
Prežganin na fotki praktično nikoli ni.Tudi pri močni sončni svetlobi.
Barve so že v osnovni fotki fenomenalno nasičene.
Če si se odločil za Hoya filter,ti priporočam.
Tu imaš nekaj primerov,kaj se da s tem fotografirat.Barve na fotografijah niso nabite s Photoshopom.Take dobiš že iz fotoaprata:
https://www.google.com/search?q=hoya+nd+400+photos&hl=sl&rlz=1G1GGLQ_SLSI366&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aqx0Uc2EFMWPtAbfnoDgCg&ved=0CCwQsAQ&biw=1680&bih=964#imgrc=_
 0   

Jan Križaj @ginzl 22. Apr 2013, 11:59

@Ratter..hvala za pojasnilo...po vsej verjetnosti ga bom kar vzel.. smile

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati