0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 23. Apr 2013, 17:16

Danes sem naletel na čuden problem... na laptopa imam priključen zunanji monitor (tudi izhod je samo na njega). V Photoshopu sem odpiral raw datoteke za urejanje...
Vmes sem v Acrobatu odprl še eno PDF datoteko, ter eno v Indesignu...
Potem pa nadaljujem delo v Photoshopu, in že Camera Raw mi na fotki roza barvo prikaže mnogo preveč roza, ter rdečo mnogo preveč rdečo...

Doma sem preveril nastavitve barvnega profila v PS na hišnem računalniku... vse enako, ta prikaže barve pravilno, na laptopu pa ne.
Zanimivo je, da ko sliko doprem s pregledovalnikom Fast stone image viewer, je tudi na laptopu prikazana pravilno, čim pa odprem v PS, pa ne.

Ne vem, ali je možno, da mi je InDesign kaj sesul (odprl sem ga prvič, odkar ga imam instaliranega)...
 0   

Miha @biturbo 23. Apr 2013, 17:34

Bridge: Edit > Creative Suite Color Settings, dej na Europe General Purpose.

Pa v windowsih profil ekrana na sRGB (oziroma naloži profil od kalibracije, če ga maš).
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 23. Apr 2013, 17:45

Hvala za odgovor, ampak ni efekta.

Sem pa pogruntal nekaj drugega... V Camera raw je v zavihku Camera Calibration profil postavljen na Adobe Standard.
Če pa ga dam na Camera Neutral ali Camera Standard, pa prikaže skorajda pravilno...
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 24. Apr 2013, 05:28

Izgleda, da je poanta v razliki med grafično kartico na hišnem računalniku in laptopu in zmožnosti prikazovanja RGB spektra.... ter ravno tak odtenek, ki ga laptopova kartica ne zna prikazati pravilno.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati