0   

Kaštigar Žiga @KastigarZiga 8. Maj 2013, 22:23

Pozdravljeni,
v fotografiji sem bolj nov. 2,3 mesece nazaj sem kupil po zelo dobri ceni Sony SLT-A55V z objektivoma 18-55 in 55-200mm. Oba Sonyjevi kit verziji. Prej sem se bolj igral malo z družinskim Canonom 500D, to pa je to.
Zdaj me je potegnilo čisto v fotografijo, vedno več stvari me zanima, odkrivam nove svetove itd smile Odločil sem se, da je čas da kupim kakšen kakovostnejši objektiv. Ogledano imam Sigmo 30 /1.4 EX DC (kakšno mnenje?) Sedaj pa na moj problem:

Potrebujem vaše mnenje. Ali naj vlagam v ta fotoaparat, ki po moje ni slab, ali naj začnem razmišljati o selitvi na Canon/Nikon glede na to da bi počasi rad začel kupovati objektive? Koliko je sploh bolj zahtevnih uporabnikov ki imajo brezzrcalnike? Je prihodnost v tej tehnologiji? Sem slišal že par opazk na znamko ki mi visi okrog vratu, ampak to me ne moti. Zanimajo me dejstva biggrin
 1   

Aleš @lial 9. Maj 2013, 19:05

Odločitev o menjavi sistema je resen in včasih velik korak, če se boš bolj resno ukvarjal s fotografijo je prav da si postavil to vprašanje.
Moje mnenje (kot uporabnika sistema Sony Alpha, pred tem pa Konica Minolta) je, da ima vsak sistem svoje prednosti in slabosti. Dejstvo je, da je teh 'slabosti' pri Alphah več, kakor bi bilo za uporabnike sprejemljivo in poznam jih kar nekaj, ki so se ujezili do te mere, da so pod ceno prodali vse, kar je 'dišalo' na Sony in šli k enemu od 'velikih'
Res da se zadnje čase Alphe popravljajo, po mojem mnenju prepočasi.
Zanimivo mnenje zakaj A77 je predstavil uporabnik Dpreview-a EricLew:
Citiram:
The Sony Alpha SLT-A77 is built around a 24MP sensor and a 2.4M-dot electronic viewfinder. Thanks to its unconventional semi-transparent mirror design it can offer 12 frames per second shooting and its phase-detection AF system works during video recording, providing fast and positive AF during filming - a trick that no 'true' DSLR can match.

Ena od njegovih reportaž je tukaj: http://www.dpreview.com/articles/2128873722/flying-penguins-photography-in-antarctica

In kaj bi storil jaz, če bi imel današnje znanje in ne nekaj deset objektivov z A bajonetom in tri bodije za te objektive?

Odločil bi se za Nikon-a
Zahvala: KastigarZiga
 0   

Kaštigar Žiga @KastigarZiga 9. Maj 2013, 22:53

Hvala Aleš, si mi dal misliti biggrin
Na kakšen način se bom ukvarjal pa res težko rečem. Predvsem mi je v veselje. Hobi. Zanima me še, kje se kaj prodajajo rabljeni objektivi? Obstaja kaj takšnega? Preko ebaya nebi rad, se bojim da nebo nič tako kot obljubljajo.
 0   

Ratter @Ratter 10. Maj 2013, 04:12

Bolha
 0   

Aleš @lial 10. Maj 2013, 07:12

Kupovanje preko ebaya tudi meni ne diši preveč, nasprotno pa mojemu sinu (ki si je prav tako 'navlekel' veliko količino A-mount robe) ta način gre in to v kakšnih primerih zelo uspešno. Včasih pa tudi manj.
Pri nas je glavna 'tržnica' za rabljene objektive res 'bolha', kakor je zapisal 'Ratter', poleg tega pa še forumi, na primer za Alphe je celo poseben forum, vendar je tam bolj dolgčas.
Občasno je dokaj ugoden nakup tudi pri zastopniku za Sigme, nekaj ima objavljeno, tu in tam pa pomaga pri prodaji komu drugemu.

LP
 0   

Jernej Lasič @Sviri 10. Maj 2013, 07:25

Jaz bi se preselil na drug sistem.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati