0   

miha @mihaaa 9. Jun 2013, 08:31

LR3 prikaze fotko zelo cudno (glej spodaj),.. kot da bi bile barve posterizirane ali napacen barvni prostor,.. narobe prikaze samo to fotko, ostale v zbirki so ok, glej screencapture-a spodaj (capture je malo zamaknjen..)

cudna


ok


Torej, fotka zgleda normalno, v LR Library ipd zgleda cudno,.. ce pa se to isto fotko takoj exportira in jo spet pogleda zgleda cisto isto kot izhodna, tore je problem v LR prikazu fotke.. Predvievam da je problem v barvnem prostoru, ampak mi ni jasno kako postimati (preverences external editing in popravek v sRGB barvni prostor ne naredi nic), lahko kdo pomaga ce se je ze ukvarjal s podobnim problemom?

Fotke so ze original fotkane v jpg, tako da kaksna cudna konverzija iz RGB odpade..
lp
 0   

miha @mihaaa 9. Jun 2013, 21:19

...nobeden nic pojma?
 0   

iztok @izo 10. Jun 2013, 08:21

to bo verjetno kaj s profilom ipd. kolkr se jst spomnem, ko sem imel nek podoben problem z lr, ko sem ga uporabaljal leta nazaj (kasneje s prihodom cs-a mi lr ni pomenil nobene prave prednosti). je bila neka finta s predogledom printa oz nastavitvijo profilov pri printanju, ki so spremenili predogled fotk. sem potem neko zadevo izklopil al kako že in je bilo ok.
preveri.
 0   

miha @mihaaa 10. Jun 2013, 19:26

alo Izo, hvala za odgovor

sem probal pa nic ne spremeni,.. potem sem se zdaj naredil navadno kalibracijo s kalibratorjem,.. malo boljse je blo ampak ni bto to,.. pol sem sel se to z windows kalibracijo delat in ni nic pomagalo,. problem je pa v LR, ker samo to tako butasto prikaze oz ima nekaj sesuto, drugje je vse k ok..
 0   

iztok @izo 10. Jun 2013, 20:29

uf, pardon, sem se spomnil, da je bil to problem pri tiskanju fotk in ne prikazu na zaslonu. ponavadi je tako, če ja zaslonu narobe:
al kakšne napačno pripisan profil monitorja, napačna izbir barvnega prostora ali kakšen hec z povoženimi driverji grafične kartice (pri kalibraciji monitorja kalibrator ta profil povozi oz naredi svojega, vendar lahko softwer to napačno intepretira ipd).
lahko je kombinacija vseh treh zadev, pa si tam. malo skušaj poguglat glede tega (kar verjetno že si), glede osnov pa priporočam tale link
http://www.digitaldog.net/
si je zelo dobro najprej razpucat pojme, je potem dosti lažje ugotovljat in nastavljat zadeve, ko ti je bolj jasno, kaj pomeni barvno upravljanje ipd. vsaj vem, daj je meni bilo, ko sem se hecal s tem, se pa hitro pozabi, če ne redno delaš s tem..
 0   

miha @mihaaa 10. Jun 2013, 20:46

am ubitacno,.. bom prebral se ta link in malo oscezil doizobrazil ipd pa potem probal resit


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati