smukec je napisal/a: |
Sem prebral nekaj podobnih tem na tem forumu in začel pisat odgovor v temo "Ocenjevanje fotografij", a sem raje odprl novo temo, da bo bolj pregledno, ker gre za specifiko.
Občutek in ocenjevanje fotografij je definitivno subjektivno, toda vseeno se verjetno vsak kdaj pa kdaj vpraša zakaj je dobil določeno oceno. Komentira se zelo malo tako, da tu ni smernic, ki bi ti pomagale pri učenju slikanja. Pregledal sem nemalo fotk (ne bom dajal povezav, da ne bom kogarkoli izpostavljal) ampak nekatere fotografije se mi res zdijo dobre imajo pa slabo oceno in obratno. Če se že ne piše komentarjov, bi bila po mojem mnenju odlična zadeva, da je moč videti seznam uporabnikov, ki so ocenili sliko in s kakšno oceno so jo ocenili. Na tak način bi mogoče tisti, ki ocenjuje še malce bolj premislil o oceni in razlogu za njo, ker bo njegova ocena vidna. Za sebe vem, da bi hodil gledat slike uporabnikov, ki so ocenili mojo sliko in če bi me kaj zanimalo, bi jih tudi povprašal. To je moj predlog. A mogoče še kdo razmišlja podobno? |
Citiram: |
Kaj točno pa je mišljeno s tehnično izvedbo? Ostrina, kontrast? |
Jaz bi nekam še dodal oceno za obdelavo/predelavo/montažo, skratka za vse kar se dodela v Photoshopu in kar ni samo popravek kontrasta, barv ter izreza.
Na portalu je namreč veliko fotografij, ki so kar zelo močno obdelane. Sicer so prva liga, ampak močno obdelane. Lep primer je Saradzic. Predlagam še oceno za obdelavo. |
Nastal bo tehnični problem kako prikazati možnost glasovanja za oceno Obdelava pri fotografijah, ki niso bile obdelane. |