Zanima me kakše so cene poročnih fotografij. Slikal bi poroko eno sem že vendar ta je bila brez plačna saj je bila žlahta in s tem tudi moje darilo. Naredil sem fotoknjigo z katero so bili več, kot veseli in presenečeni. Nisem profesionalec zato sparšujem, ker imam možnost slikati poroko. Koliko zaračunati za slikanje v cerkvi, pred cerkvijo ter na gradu. Ostalega žura se ne slika. Slikal bi brez kakršnih koli odsevnikov in pomagača.
Stranka bi namreč hotela samo slike na CD-ju ali + fotoknjigo seveda odvisno od cene.
Tako,da me zanima koliko bi računali takšno zadevo tisti kateri se z tem ukvarjate ... računov seveda ni tukaj
Jaz takšne zadeve pod 250 evrov ne delam. V ceno niso vključeni potni stroški in tudi ne izdelava foto knjige.
Za menoj je 12 let fotografskih izkušenj; 6 let sem delal honorarno in zadnji 2 leti pol-profesionalno. Imam svoj s.p. s foto dejavnostjo.
Sedaj pa si skušaj prilagoditi svoj cenik.
zaj to je tudi odvisno al mislis dat račun.. če ne.. prvo preštudiraj če se ti splača a črno.. da te ne bo kdo namalal.. kazni so previsoke.. država je obubožana in išče povsod kje koga štrafnit.. probaj preko avtorske pogodbe.. odloči se kolko hočeš zaslužit.. in k temu potem prištej še potne stroške in vse dajatve katere je potrebno plačat državi in boš dobil neko realno ceno.. s katero pa ni nujno da se bo strinjal naročnik