0   

Peter @saintek 19. Jun 2013, 22:41

Predvsem me zanimajo težave, ki se nanašajo na prah na senzorju, ki se zelo hitro nabira (ogromno o tem je na internetu), kakšne imate iskušnje uporabniki ?
 0   

Peter @saintek 21. Jun 2013, 19:39

Itak sem se stegnil do D800 kot pa da reskiram probleme s prahom smile
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 21. Jun 2013, 21:46

dobr si se stegnu grin , naj ti dobro služi smile
 0   

Sašo @HRCo 22. Jun 2013, 19:18

jaz pa sem ravno včeraj dobil d600tko... woohoo.. vsi starejši FX objektivi ki sem jih že enkrat skoraj prodal saj na DXu niso ravno blesteli.. so zaj še kako pokazali čemu so namenjeni.. AF je super.. Ostrina je top.. dinamični razpon svetovn.. barve so živo realne.. da bi pa kak prah bil na senzorju pa še nisem opazil.. tak da za 1x samo dobro o bodyu.. smile
 0   

Peter @saintek 22. Jun 2013, 21:22

Porocaj po recimo 500 posnetkih ce bo se cist si mislim da ok.
 0   

Peter @saintek 22. Jun 2013, 21:24

Porocaj po recimo 500 posnetkih ce bo se cist si mislim da ok.
 0   

misfits @misfits 22. Jun 2013, 21:57

Zakaj pa naj bi se na senzorju D600 bolj nabiral prah kot pri kakšnem drugem aparatu?
 0   

Sašo @HRCo 22. Jun 2013, 22:29

Pol dobro da nisi tega bral.. smile

http://www.flickr.com/groups/1567431@N22/discuss/72157632330812097/

Ti fotici so si tak podobni da dvomim da bi bli eni tak hudo izpostavleni prahu.. drugi pa imuni grin
 0   

Peter @saintek 23. Jun 2013, 07:10

Kakor komu veliko srece in uzitkov ti zelim z njim smile .
 0   

Sašo @HRCo 23. Jun 2013, 07:47

hocem samo povedat da dandanes se preveč bere vsega na netu.. jaz sem imel na izbiro al d800 al d600.. pa sem se rajši odločil za d600 ker ni neka velika razlika in raje za teh 600€ razlike še kak objektiv nabavim.. kar pogrešam pri d600 je edino 1/8000 čas zaklopa.. sem prebral ogromno forumov za in proti oz. D800 vs D600 .. in o prahu ni bilo nekaj dosti govora.. sicer vsak najde kaj za prebrat, kar mu da recimo temu kak izgovor da kaj drugega nabavi.. smile

recimo: http://www.falklumo.com/lumolabs/articles/D800Focus/SensorArray.html

sicer pa upam da so naše kište brez napak xD .. smile
 0   

Peter @saintek 4. Jul 2013, 14:17

Sašo poglej si levi zgornji kot te fotke, o tem sem jaz imel skrbi glede D600 sem vprašal pod fotko, koliko jih he naredil do zdaj z njim

https://www.slo-foto.net/galerija_slika-116926.html&filter=low
 0   

porkoja @porkoja 4. Jul 2013, 17:31

Če pogledaš v EXIF, je bila fotografija narejena pri zaslonki f22. Torej je povsem normalno, da bo karkoli na senzorju, pri taki zaslonki vidno. V kolikor bi bila fotografirana pri f8, verjetno ne bi bilo niti ene pike vidne ali pa bi bila tako zamegljena, da ne bi bila moteča za gledalca. Sploh v tem primeru veliko odigra tudi ozadje, ker v primeru temnejšega ali teksturiranega ozadja, pik ne bi bilo opaziti.

D600 ali pa D700 ne poznam. Vseeno pa po moji preprosti logiki, sklepam, da tako izpopolnjen fotoaparat ne more v notranjost svetlobnega jaška spustiti več svinjarije kakor kakšen zdaj že predpotopen Nikon d40 ali pa Canon 300D npr.

Jaz sem sam pri sebi spoznal, da vsa ta preštevilna mnenja in domače recenzije tehničnega blaga na spletu, lahko bolj škodijo kakor koristijo, ker vsak uporabnik to opiše po svoje, skrajno subjektivno.
Sam zaupam izključno analizam, izkazom z meritvenimi vrednostmi itd.
Če nekdo napiše, da aparat posrka veliko prahu ali, da se hitro nabere veliko prahu, ta veliko ni merodajen. Koliko je veliko? Zame je to 20 gramov, za nekoga 0.2 grama. Koliko je hitro? Je to v enem dnevu, v treh tednih, v pol leta, po 252-ih narejenih posnetkih...? V kolikor bi obstajal meritveni podatek, da aparat pri izpostavljenosti takemu in takemu prahu za toliko in toliko časa, vase posrka toliko in toliko gramov ali kubičnih milimetrov prahu... - No, to je merodajno in v kolikor se test naredi na večih aparatih, je podatku lahko za verjeti.
Vse ostalo pa potencialnega kupca bolj zmede.
In pri tehničnem blagu imajo daleč najboljše informacije osebe, ki to blago popravljajo. Oni vidijo kaj je slabo narejeno in kaj odlično, ter vedo dobro svetovati. V primeru, če sami niso tudi trgovci. V kolikor je serviser tudi trgovec, zopet ne bo svetoval povsem pošteno. smile
 0   

Sašo Kočevar @Sasoko 4. Jul 2013, 22:46

http://www.lensrentals.com/blog/2012/11/not-surprisingly-d600-dust-issue-gets-better-over-time porkoja, tule je en fin članek na to temo, imajo kar zadostno število teh fotičev, tako da številke in statistika nista zanemarljivi, pa tudi v splošnem imajo precej na mestu analize in iskrena mnenja, pa še tip je mal geeka in se sprav vse te tehnične detajle preverjat.

lp
 0   

Matej Rant @MatejRant 15. Jul 2013, 09:44

Zdravo,
sam sem z D600 obrni ze nekaj porok in morm rečt da se aparat:
http://www.fotojama.com/foto-trgovina/dslr-fotoaparati/nikon-dslr/nikon-d600-ohisje
odlično obnese, slika je taka kot more bit, s prahom pa nimam problemov.
Se držim bol enega objekiva (24-70).

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati