PZS je razpisala natečaj za koledar 2014 in izbrali so mi sliko.
Nazaj so mi poslali pogodbo, kjer sem vpisal davčno in tekoči račun.
Zdaj ko mi bodo nakazali denar, moram plačat kak davek ali ne. Nisem davčni zavezanec.
Če moreš plačati DDV???? DDV bi morali plačati oni če si jim ti izstavil račun in si zavezanec za DDV. Če jim ga nameravaš zaračunati si jim na račun to tudi jasno navedel koliko ta znaša (z ozirom na to da nisi zavezanec ga verjetno nisi). Če imaš podjetje in nisi registreran za tovrstne storitve jim verjetno nisi dal TTR-ja podjetja temveč privatnega, saj si dobil honorar, ki nima veze z DDV-jem?
Sicer pa ti svetujem da se obrneš na DURS in povprašaš kako in kaj naprej, saj boš po forumih dobil verjetno dobil precej napačnih odgovorov.
Lucifix je napisal prav. Sicer pa avtor teme ni vprašal za DDV, ampak če bo moral plačati kakšen davek. Odvisno od zaslužka, v katerem davčnem razredu bo pristal... tako nekako. No saj je tudi dohodnina neke vrste "davek"... ali kaj dobiš nazaj ali pa moraš plačati.
Vsaj še prejšnje leto je bilo tako (zakoni se hitro spreminjajo), da sem jaz imel podjemno pogodbo z OŠ. Nisem zavezanec za DDV, ampak redno zaposlen v službi. V pogodbi smo zapisali neto ceno urne postavke. Če sem v celem letu skupaj z plačo v redni službi in zaslužki prek pogodbe zaslužil preveč, sem moral pri dohodnini vrniti. No eno leto pa so mi celo nekaj vrnili.
BTW - v naslovu je DDV
Sicer pa je dohodnina še kako konkreten davek, čeprav imaš občutek, da so ti kaj vrnili, je to še slabše - pomeni da si brez potrebe preko celega leta plačeval preveč.