0   

androzle @androzle 24. Jul 2013, 10:04

Pozdravljeni!

Zanima me, ali obstaja adapter, ki iz hot shoe nastavka razdeli v dva nastavka, tako da bi lahko hkrati sprožil daljinsko sprožilo in flash. Nekaj takšnega http://foto-klik.si/dodatki-za-bliskavice/dvojni-hot-shoe-adapter-genesis-g2.html vendar bi rad, da bi s tem nastavkom lahko tudi sprožil bliskavici/sprožila... Da ni samo držalo, ampak da dejansko prevaja sprožilni signal. Na spletu sem našel omenjeno zadevo, vendar v obliki kabla http://www.gadgetinfinity.com/nissin-universal-ttl-cord-sc-01-for-canon-nikon-pentax.html. Tako da lahko namestiš kabel, na njega flash in nato še drug flash.

Hvala za pomoč in nasvet!
 0   

samos1111 @samos1111 24. Jul 2013, 12:25

Mogoče iščeš prožilo na katerega lahko zgoraj dodatno natakneš fleš, kot npr Yongnuo YN-622N?
Pazi TTL priključka ne moreš razdelit na dva hot-shoe priključka, ker po njem lahko aparat komunicira le z enim flešem ali sprožilcem. Razen če uporabiš samo mali okrogli PC konektor (je na kakšnih TTL kablih in malih vmesnikih) in ročni način.
 0   

porkoja @porkoja 24. Jul 2013, 16:17

Jaz imam to rešeno povsem enostavno po kmečki logiki...
Na aparatu imam priklopljena dva oddajnika. Enega za proženje flešev in drugega za daljinsko proženje drugega aparata. Fleše prožim prek oddajnika, ki ga imam v hotshoe na aparatu, dokler oddajnik za proženje drugega aparata, pa imam priklopljen na PC izhod za bliskavico (ponavadi na strani aparata).
Seveda potrebuješ namenski kabel ali pa si ga izdelaš sam.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati