0   

daredevil @daredevil 26. Jul 2013, 13:48

Živjo
Imam nikon d3100. Imam za slikati veliko izdelkov za spletno trgovino. Rabil bi inštrukcije na domu, če je kdo pripravljen. Imam veliko malih izdelkov in tudi velike. Problem se mi pojavlja pri makro posnetkih.
Za ponudbe in nadaljne informacije [email protected]
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 27. Jul 2013, 09:16

Navodil za tovrstno slikanje najdeš na netu cel kup.
Sam sem pred časom posnel okoli 600 slik za našo firmo... za spletno trgovino, pa tudi za tiskani katalog. Nekatere so bile kar precej zahtevne zaradi materialov, ki se bleščijo. No brez raznoraznih pripomočkov seveda ni šlo.
Kot prvo sem uporabil dva šotorčka (manjšega se na žalost ne dobi več) http://foto-klik.si/fotografija-izdelkov/profesionalni-studijski-sotor-150x150cm.html, 60 x 60 in 150 x 150 za kakšne skupinske slike izdelkov skupaj s tremi lučmi na stojalih.
Laptop, priklopljen na 23-inčni monitor, vse skupaj pa preko programa Smart Shooter http://hartcw.com/ priklopljeno na fotoaprat, ki je bil seveda na stojalu. Tale programček je res super, vse delaš preko računalnika, in kar takoj vidiš na monitorju, kako je slika uspela. Natavitve fotoaprata so bile seveda na manual.

Slikal sem na belem ozadju, sledil pa je še izrez v photoshopu, da se je lahko kasneje dodalo kakršnokoli ozadje. Sicer veliko dela, ampak saj se je štelo v delovni čas.


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati