Če hočem dobit Ø character na sliko moram izbrat Symbol font, in će v nadaljevanju hočem napisat 'mm' mi na pritisk na m tipko prikazuje znak za mikrometre, torej ni druge kot, da sredi pisanja texta preklopim na drug font.
Kakšen bolj eleganten način vrivanja Ø znaka v text ?
Uradna bližnjica naj bi bila Alt+0216 (poglej naslov svoje objave v forumu v kazalu, ne tukaj), sm probu pa ne dela v Ps-u, pa tud v Wordu ne...
Da pa ne boš vsakič menjal fonta imej pa pač odprt character map v Win in imej to črko/simbol označeno in vsakič ko jo rabiš pač daš samo copy paste tam kjer rabiš (verjetno jih ne rabiš 20 v eni vrstici)...
Tole sem v parih minutah naumil, če pa kdo drug ve kaj bolj elegantnega pa naj pove, google pa da tole, če pa kej od tega funkcionira pa ne vem, nisem probavu http://www.fiskeklubben.org/charcters/how-to.html
Prvo kot prvo moraš imeti font, ki ima v svojem naboru omenjen znak. Potem pa je vprašanje ali ti iščeš Ø oz. ø (skandinavska črka) ali ∅ (prazna množica) ali ⌀ (znak za premer). Sklepam pa, da iščeš slednjega. Tega dobiš, če držiš tipko Alt in odtipkaš na numeričnem delu število 8960. Zadeva se zaplete, ker je nabor pisav, ki vsebujejo ta znak sila omejen. To pomeni, da se boš moral zadovoljiti z malo skandinavsko črko ø. To dobiš, če preklopiš na angleško tipkovnico (Alt + Shift, če si na Windows platformi in imaš naloženi in omogočeni obe postavitvi tipkovnice) in nato pritisneš Alt in na numeričnem delu odtipkaš 0248 ter dobiš znak ø. Prej omenjeni Alt + 8960 pa deluje tudi na Slovenski postavitvi tipkovnice, če seveda pisav vsebuje ta znak.
Jaz dobim ø, če pritisnem AltGr+O in Ø, če pritisnem AltGr+Shift+O, neodvisno od programa. Če uporabljaš dokaj "okrogel" font, potem razlike med ø in znakom za fi skoraj ni.