0   

Tanta @fotka100 22. Avg 2013, 15:13

Živjo! Trenutno lastim Canona EOS 1000D. Rada bi kupila kaj boljšega, ker sem ta body prerastla. Kaj mi priporočate? Cenovni rang mora biti nekako do 600 € (za rabljen body). Trenutno imam ogledanega EOS 50D. Bo sploh vidla razlika med prejšnim in novim fotičem? Mi lahko kdo po domače razloži bistvene razlike med modeli 50D, 5D, 450D...
 0   

Gregor Gomboc @George 23. Avg 2013, 08:19

Če veš, kaj si pri obstoječem fotiču prerasla in ti ne zadostije več, potem tudi veš kaj je treba pri novem fotoaparatu iskati oz. kaj mora imeti. To vedeti je zelo dobra zadeva pri menjavi aparata.

Da pa bo nekdo našteval razlike med vsemi EOS modeli skozi več generacij, pa menda nisi resno pričakovala.

Imam pa bolj občutek, da si obetaš, da bodo z menjavo aparata slike postale boljše. Nerad razočaram, vendar nebodo.

BTW: katere objektive uporabljaš?
 0   

Janez Pelko @Wartburg 23. Avg 2013, 08:27

Hm, kako pa "prerastleš" aparat? Postane kar naenkrat premajhen?
biggrin
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 23. Avg 2013, 08:44

Dobro si ji odgovoril.

Kaj si recimo začela pogrešati pri starem bodyu?
No za dobre fotke je bolj kot body pomemben dober objektiv in pa seveda obvladovanje nastavitev.

Sicer pa so razlike med posameznimi modeli lahko v megapixlih, procesorjih, LCD ekrančkih, razporeditvi tipk in še cel kup drugih.... seveda se razlikujejo tudi po ceni. Malo primerjave si oglej na tej povezavi (čisto na dnu strani so modeli pa klikneš nanje in bereš lastnosti).

http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_1000D
 1   

Janez Pelko @Wartburg 23. Avg 2013, 09:09

Dobro fotko lahko narediš tudi s škatlo za čevlje in brez objektiva.
Z boljšim aparatom dobiš le več udobja in v nekaterih segmentih širši nabor motivov. S škatlo za čevlje na primer ne moreš fotkati športa. Ali pač smile
Tukaj je ena "dimanična", narejena s škatlo za čevlje, prepleskano v pinhole kamero:
Zahvala: SJan
 0   

Tanta @fotka100 23. Avg 2013, 14:47

Ima 50D možnost video snemanja? Pri lastnostih mi kaže da nima te opcije, ko vtipkam v googla dobim nešteto zadetkov videev in da to opcijo ima.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati