Jaz sem nekaj časa servisiral in tudi prodajal tiskalnike. Sicer servisiram jih še, ampak ne več v tolikšnem obsegu kakor takrat, ko sem počel 3/4 delovnika samo to.
Sedaj, da bi ti karkoli priporočal, ti ne morem oziroma niti ne želim, saj nisem več toliko v tej sferi, da bi poznal prav vse tekmece v nekem razredu rivalstva in njihove lastnosti.
Vsekakor pa je nekaj: barvnega laserskega tiskalnika s kvalitetnim tiskom, ne boš dobil v segmentu domače rabe. Posplošeno: težko, da ga boš našel za 400-500 evrov.
Kar je druga pomanjkljivost barvnih tiskalnikov, je njihov neenakomeren izpis. Ko prične tiskalnik kot serviserji rečemo, "stresati" barvo oziroma delati senco, takrat so se težave šele prav začele. Tovrstnih težav ni malo.
Pa tudi splošno, vzdrževanje laserskih tiskalnikov, če posebno barvnih, ni poceni. Gumice, pick-up in separacijski rolerji so stalnica. Pripravljen bodi na morebitno okvaro grelca ali vsaj folije grelca, kot tudi na občasno menjavo tranfernega traku. Temu se lahko tudi hitro kaj zgodi, da gre po gobe in zelo redko doseže predpisano življenjsko dobo.
Kartuše so pa že tako ali tako potrošna roba in lahko predstavljajo prav nič poceni strošek.
Sam sem že šel skozi to in tudi nekaj mojih serviserskih kolegov prav tako, pa na koncu spoznaš, da je z barvnimi laserskimi veliko stroškov in predvsem so v visokih vrednostih.
Sedaj imam enega črnobelega laserskega za vse dokumente in hitre preglede, injketa pa za vse ostalo. Zadeve, za katere vidim, da se mi jih ne splača tiskati, pa rajši pošljem v izdelavo drugam..