0   

andyz @andyz 9. Sep 2013, 10:02

Že već mesecefv moram pri prižiganju HP notebooka večkrat ali močneje pritisniti na gumb za vklop. Včeraj pa mi je komaj uspelo in to po grepkem pritisku z obema kazalcema. Domnevam, da je kakšen kontakt, je pa verjetno, da bo stvar v kratkem čisto crknila.

NB je sicer star že 6 let, je pa za fotografije izjemno kvaliteten (matrika zaslona, ki jo je imela le ELITE serija HP-jev).

Ali ima miogoče kdo kakšno idejo, kako to popraviti?
No, seveda servis, a zanima me, čer je kakšna takojšnja rešitev.

Hvala!
andyz
 0   

Jernej Lasič @Sviri 9. Sep 2013, 10:08

Če si sam vešč, odpreš in pogledaš. Pobrskaj po netu če imajo drugi tudi isto težavo na tem modelu laptopa in probaj zrihtat.
Če nisi vešč, servis.

Ni neke blazne znanosti bigrazz
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

Miran @miran_a 9. Sep 2013, 11:22

Znanost je, kako odpret in pridet zraven. Odvisno od modela, ampak ponavadi se kar namatraš, pa če nisi previden, še kaj zlomiš, opraskaš itd.
 0   

Grega @Greegor 9. Sep 2013, 16:33

Meni čez noč ni šlo prižgat novega Sony Vaiota..
Ker je v garanciji sem ga nesel na servis, odklopil se je en od kablov na gumbu.
 0   

andyz @andyz 9. Sep 2013, 21:23

Po forumih je presenetljivo veliko točno takih napak, a so skoraj vsem zamenjali osn.ploščo. Se mi pa zdi skoraj gotovo, da je problem v stikalu in ne v plošči. Ko je enkrat vklopljen, dela povsem normalno.
Menda je ploščo lažje zamenjat kot stikalo popravit!?

Kateri HP servis je OK?
andyz
 0   

porkoja @porkoja 10. Sep 2013, 20:18

Noben HP servis ni ok, ker že HP v osnovi ni ok. biggrin Bil sem serviser za HP in govorim in prve roke. smile
Težko je reči; velikokrat se na podlagi večkrat identično opisanih prijav napak, v tovarnah naredi analiza kaj točno je narobe in potem se izdajo tako imenovani TOM-i, ki pooblaščenim serviserjem odrejajo kako naj se lotijo problema. Dostikrat je tako, da v tovarni ugotovijo npr. kot za ta primer: da je faliran kondenzator C42 in upora R4 in R12, ki na dolgi rok povečuje napako in zato predvidijo menjavo celotne osnovne plošče.
Lahko je pa tudi tako kot si sam omenil: na pooblaščenih servisih je povečini pravilo, da se morajo menjati celotne komponente in je prepovedano popravljati posamezne sklope. V kolikor je zadeva reševana garancijsko, pa sploh, saj se komponente vračajo v zbirni center in jih od tam lahko proizvajalec v tujini zahteva, da se pošljejo v analizo (od tod se potem oni učijo kaj je bilo narobe in izdajajo predhodno omenjene TOM-e oziroma "Service Bulletins". Lahko, da se stikala tudi kot posamično komponento niti ne dobi ampak je dobavljiv v sklopu z delom ohišja. Plastični deli (še posebno potiskani) pa so ponavadi najdražji za proizvajalca. So bili primeri, ko je modul (ne osnovna plošča) imel trikrat manjšo ceno od koščka plastike z napisom.
Globalizacija in marketing delajo svoje. smile
V kolikor prideš direktno do stikala, poskusi nanj kapniti (ampak res kapniti, ne zaliti) nekoliko alkohola (etil alkohol, etanol, propanol...) in večkrat pritisni (ta čas je boljše imeti baterijo in polnilec odstranjena) ter pusti mirovati, da sam izhlapi. Testiraj delovanje in po potrebi ponovi vajo. Če to ne pomaga, potem je lahko kontakt fizično slab (hladen spoj), lahko pa tudi, da je resnično problem v elektronskem vezju na matični plošči.
 0   

Metod @iskalec 11. Sep 2013, 13:08

Enaki simptomi so bili pred leti na Dell-ovem prenosniku. Baje se je odlomil lot na osnovni plošči. Zamenjali so (k sreči pod garancijo) osnovno ploščo.
 0   

andyz @andyz 11. Sep 2013, 13:17

OK, hvala za odgovore.
Presenetljivo pa je včeraj normalno "vžgal".
Bom kar počakal, da povsem crkne, pa potem skušal najti popravilo. Podatke seveda arhiviram na dveh.zun.diskih.
andyz
 0   

skorpijoncek66 @skorpijoncek66 11. Sep 2013, 20:25

Včasih se zgodi, da pride tudi kakšna smet, drobtina, prah ravno vmes in to potem povzroča probleme.
Meni je naprimer pod neko tipko prišla tista semenka s kruha in se je potem ob prenašanju laptopa kotalila sem in tja pod tipkami, tako da enkrat ni prijela ena, drugič druga tipka.
 0   

andyz @andyz 14. Sep 2013, 09:37

Ja, smeti so res problem, bi se kar strinjal, da je vzrok to.
Sedaj (po 1 dnevu) spet dela normalno.
andyz


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati