Najprej boš moral imeti zaščito za objektiv (kak UV filter). Tale 50mm F/1.8 je kar se optike tiče kar vredu, čeprav sem slišal nekaj o kvarljivosti avto-focusa (ampak mogoče je to pri verziji 2 že kaj boljše poštimano). Tale 50mm ti pride bolj prav samo za kake portrete, ker na 1100D to pride dejansko 80mm. Prednost je tudi zaslonka 1.8, kar pomeni, da lahko pri manj svetlobe dobiš še dosti hiter čas zaklopa, pa tudi efekt zabrisanosti dobiš (primeri slik
http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=16). Pa tudi verjetno veš, da tule ni "zooma" (me je že kdo vprašal kaj takega glede objektiva s fiksno goriščnico, zato omenjam), tako, da se moraš za sam kader premikat naprej/nazaj. Sam imam Canon EF 50mm F/1.4 in sem zelo zadovoljen z njim. Tile objektivi s fiksno goriščnico so ponavadi cenovno ugodnejši, ker nimajo toliko premičnih delov in na sploh delov, kot jih imajo "zoom" objektivi. Zato lahko naredijo za ugodno ceno optično dober objektiv. Načeloma velja tudi, da so objektivi s fiksno goriščno razdaljo ostrejši od ostalih. Tale Objektiv je "EF", kar pomeni, da paše tudi na "full-frame" body (6D, 5D, 1D,...), za primerjavo tisti ki ga boš dobil zraven 1100D ne bo pasal na "full-frame" body, kar tudi govori oznaka "EFS" (ali pa bela pika na objektivu).
Kot drugo je "fajn" imeti kak stativ, če hočeš delati kake nočne fotografije (oz. v slabših pogojih), da ne streseš aparata. Lahko bi zraven imel tudi daljinski sprožilec za oddaljeno proženje.
Tretje pride prav kakšen polarizatorski filter. Vedeti moraš, da če relativno dober stane tudi do 100 eur.