0   

-lux- @-lux- 1. Okt 2013, 19:04

Zanima me, če obstaja Paint shop pro tudi za Mace ali samo za Windowse.
 0   

Andrej @f0r3st727 1. Okt 2013, 19:41

google vrne NE...
 0   

porkoja @porkoja 1. Okt 2013, 20:06

Poskusi Pixelmator, je menda na OSX zelo popularen program in dobra alternativa Paint Shop Pro.
 0   

-lux- @-lux- 1. Okt 2013, 20:07

Čudna je ta, njihova poslovna politika. Saj, kolikor vem Paint shop obstaja že vrsto let. Na ta način pa res ne more konkurirati Photoshopu. Kdo bi vedel! Potem naj ga pa imajo confused
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 2. Okt 2013, 06:50

Corel je mrtev z vidika industrije oblikovanja. Adobe že nekaj let nima resne konkurence. Corel uporabljajo samo še stari tiskarji, ki z njim poganjajo stare mašine. Ostalo je pokril Adobe.

Illustrator: vektorska grafike
Photoshop: rastrska grafika in obdelava slik
InDesign: prelom strani
Flash Pro: flash animacije
Lightroom: photoshop v preobleki za fotografe
Edge Animate: HTML5 + CSS3 + JS animacije, morda nasledi flash
Dreamweaver: kodiranje
Premiere: video montaža
After Effects: VFX
Audition: audio produkcija
.
.
.

Skratka, Adobe ima vse pokrito. Če nisi kakorkoli vezan na Corelove izdelke (ki jih za Maca tako ali tako ni) potem šaltaj na Adobe - njihov ekosistem je definitivno najboljši ta trenutek.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

-lux- @-lux- 2. Okt 2013, 14:11

Ja, lepo si tole naštel. Sem pač razmišljal v tej smeri, da bi kupil en spodoben program za obdelavo fotografij po neki normalni ceni, pa kakor vidim iz tega ne bo nič. Žal! Photoshop mi je spremljevalec že vrsto let, začel pa sem z Corelom. Še celo nek tečaj sem obiskoval za Corel Draw. Takrat se mi je odprl čisto nov svet oblikovanja. Je pa to že kar daleč nazaj.
"Porkoja", Pixelmator imam nameščen, samo je bolj žalost vse skupaj!
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 2. Okt 2013, 14:41

Brezplačna alternativa Photoshopu je Gimp, ki pa ga sam nisem nikoli uporabljal in ti ne znam povedati kako uporaben dejansko je. Poskusi, nimaš kej zgubit. Namesto Illustratorja pa obstaja Inkscape (prav tako nimam pojma koliko je dejansko uporaben, ker uporabljam Illustrator).

Jaz sem v OŠ nekaj po Corel Draw šaral, ko še nisem imel poljma, da me bo poklicna pot zanesla v oblikovanje (takrat sem hotel biti kuhar ali pa arhitekt - kaj sem pa jaz vedel bigrazz). Skratka, kasneje v sednji šoli sem začel s Photoshopom samo zato, ker sem bil firbčen. Poklicna pot mi je bila naciljana v računalništvo. No, da ne bom utrujal - danes uporabljam zgolj Adobe izdelke iz preprostega razloga - omogočajo mi, da v najkrajšem možnem času dobim kar najboljše možne rezultate. Nič več, nič manj. Takoj, ko mi nekdo predstavi alternativo, ki to zmore bolje grem drugam.

Zame kot samostojnega podjetnika je Adobe CC odlična možnost, saj za mesečno naročnino dobim ves SW, ki ga potrebujem + za tisto, kar rabim tu in tam se mi ni treba sekirat kje bom dobil in s čim bom naredil. Za nekoga, ki pa se s tem ukvarja za hobi pa mislim, da brez slabe vesti malo hvatš krivine, če me razumeš.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Koki27 @GregorJakob 4. Nov 2013, 23:08

Žal se ne morem strinjati s tabo Uroš. Sem tiskar, delam na SM74, vse vektorske delam v Corelu. Zakaj? Zato, ker sem tam od malega, od srednje šole pa do danes 15 let po tem. Lahko rečem, da je že vsak, ki ima 5 minut časa, strokovnjak Photoshopa, ko mi po mailu pošle A5 letak 4/0 z we transfer linkom in datoteko veliko 500MB. Ne vem, ali tekmujejo, kdo bo večjo datoteko sproduciral ali pa nimajo pojma o pripravi za tisk. No, vse kar sem želel povedati je to, Adobe je zakon, a zame ostaja Corel prva izbira. Res pa je, da se s pripravo ukvarjam redko, medtem ko agencije delajo vsi v Adobe programih.
Zakaj to pišem? Stari tiskarji, ej stari:)

lp
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 5. Nov 2013, 08:53

Problem je, ker gredo zadeve naprej, tiskarji se pa po navadi ne želijo premakniti. Saj razumem princip, če ni pokvarjeno ne popravljaj in tudi razumem, da ni tako preprosto vse skupaj, a malo volje in truda bi se pa lahko vložilo v to. Seveda so absurdi kot si ga opisal čiste anomalije, ki so primerne le za v koš za smeti. Ljudje pač ne znajo pripravljati zadev za tisk a za to ni kriv Photoshop, Illustrator ali InDesign. V tem primeru gre za PEBKAC (Problem Exists Between the Keyboard and the Chair) princip.

Seveda je vse skupaj tudi stvar osebnih preferenc. Se mi pa morda bolj problematični zdijo zastareli RIPi, ki jih uporabljajo nekateri tiskarji. Potem pa štrikaš, da zadevo izvoziš v prastaro verzijo PDFja. Seveda tudi vem kakšni so standardi s strani barvnega upravljanja a z malo fleksibilnosti se daleč pride.

Res je bilo nekoliko ostro, da sem napadel vse tiskarje in jih označil za stare smile. Mea culpa.
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati