En lep nedeljski večer!
No žal moram jutri že spet v šolo, ampak se tega dneva veselim ker se zna zgodit da pride nov fotek.

Ok dosti o tem! Vglavnem za "pravi test" mašince sem si "rezerviral" nedeljo 13.10 (na moj rojstni dan

), ko se bo odvijal slalom v Ljubečni. Takrat bom lahko dodobroma preizkusil tako fotke kot video. Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšen nasvet? Fotkič bo takle:
EOS 1100D + 18-55
Najprej sem razmišljal takole: na stativ, filmčki in gasa. Ampak potem se se zamislil. Če že imam tak fotkič zakaj ne bi kaj slikal? In tako sem se odločil tole temo odpreti. Upam da ga dobim čimprej, da bom lahko do nedelje že malo natuhtal nastavitve. Eno vprašanje:
- če se špilam z nastavitvami, in potem knofek obrnem nazaj na AUTO pobrišem nastavitve? Rabim ne "zasilni izhod" da lahko resetiram nastavtve. A če ga dam na tvorniške nastavitve se fotke pobrišejo? no sed dam lahko prej kartico ven..
A se splača met fotkič na stativu ali ne? Stativ bom imel itak s seboj zaradi filmčkov tako da je praktično vseeno.. Potem kakšne nastavitve sploh dat? Objektiv imam samo ta in nič filtrov ali česa drugega. Upam da se da tudi s tem kaj naredit. In s čem se spploh špilat? f, ISO, čas zaslonke...? Res nimam pojma, moj prvi DSLR je to, tako da bi rad naredil čimlepše slike.. A Canon ima pri video realen zvok? Če ima kdo kakršenkoli nasvet glede fotgrafiranja premikajočih se predmetov kar na plan.. BTW, če kdo ne ve kaj in kako to poteka:
Predstavitev proge 2013
To bom jaz snemal, samo da bom na mestu za gledalce ampak da se vidi malo kako poteka premikanje. Gremo naprej:
Koliko je 55mm zooma kolikor ga moj objektiv? S koliki metri se lahko primerja?
Hvala za nasvete!