0   

ne vem @KostaN 6. Okt 2013, 20:14

En lep nedeljski večer! smile

No žal moram jutri že spet v šolo, ampak se tega dneva veselim ker se zna zgodit da pride nov fotek. thumbsup Ok dosti o tem! Vglavnem za "pravi test" mašince sem si "rezerviral" nedeljo 13.10 (na moj rojstni dan bigrazz ), ko se bo odvijal slalom v Ljubečni. Takrat bom lahko dodobroma preizkusil tako fotke kot video. Sedaj me pa zanima če ima kdo kakšen nasvet? Fotkič bo takle:

EOS 1100D + 18-55

Najprej sem razmišljal takole: na stativ, filmčki in gasa. Ampak potem se se zamislil. Če že imam tak fotkič zakaj ne bi kaj slikal? In tako sem se odločil tole temo odpreti. Upam da ga dobim čimprej, da bom lahko do nedelje že malo natuhtal nastavitve. Eno vprašanje:

- če se špilam z nastavitvami, in potem knofek obrnem nazaj na AUTO pobrišem nastavitve? Rabim ne "zasilni izhod" da lahko resetiram nastavtve. A če ga dam na tvorniške nastavitve se fotke pobrišejo? no sed dam lahko prej kartico ven..

A se splača met fotkič na stativu ali ne? Stativ bom imel itak s seboj zaradi filmčkov tako da je praktično vseeno.. Potem kakšne nastavitve sploh dat? Objektiv imam samo ta in nič filtrov ali česa drugega. Upam da se da tudi s tem kaj naredit. In s čem se spploh špilat? f, ISO, čas zaslonke...? Res nimam pojma, moj prvi DSLR je to, tako da bi rad naredil čimlepše slike.. A Canon ima pri video realen zvok? Če ima kdo kakršenkoli nasvet glede fotgrafiranja premikajočih se predmetov kar na plan.. BTW, če kdo ne ve kaj in kako to poteka:

Predstavitev proge 2013

To bom jaz snemal, samo da bom na mestu za gledalce ampak da se vidi malo kako poteka premikanje. Gremo naprej:

Koliko je 55mm zooma kolikor ga moj objektiv? S koliki metri se lahko primerja?

Hvala za nasvete! yes
 0   

Jernej Lasič @Sviri 7. Okt 2013, 00:19

Obrni knof na "Sport" in fotkaj. Potem pa kupi knjigo in se nauči osnov. Ko ti bojo osnovni pojmi jasni pa pojdi zopet fotkat.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

ne vem @KostaN 7. Okt 2013, 06:04

Event bo spet naslednje leto. Knjiga je pa že zraven, poleg kupona za EOS Akademijo. yes Kako pa izgleda sport? Na enem unboxingu je komentiral : ,,It looks like a running man!'' bigrazz Upam, da mi do nedelje uspe že malo natuhtati zadevo. grin
 0   

Nejc @AAAmater 7. Okt 2013, 10:41

Sport na okroglem gumbu boš že našel ja... je tak striček ki teče grin


Drugače pa 55mm ti bo za šport verjetno premalo, razen če boš res čisto zraven...Potem ko boš malo bolj obvladal, lahko poskusiš že sedaj, boš šport slikal na M - manual, čas zaklopa, če želiš "zamrznit" dogajanje boš imel nekje 500/1 ali hitreje (pri hitrih športih tudi 1000/1), pri takšnem času se boš srečal s težavo svetlobe, tako boš potreboval objektiv vsaj F2.8 in pravilno nastavitev ISO... če je to zunaj in je vreme res ugodno, boš lahko slikal z nizkim ISO, če boš kdaj slikal kaj v dvorani, potem boš imel verjetno iso na 1600, pri res dobro osvetlenih dvoranah lahko 800...

Potem pa imaš še tehniko sledenja, to pomeni za trenutek dalji čas, v tem primeru moraš slediti premikajočemu se predmetu... Tukaj se ponavadi poznajo izkušnje, mogoče tudi talent, ampak predvsem poskušanje da osvojiš čase in sledenje...

Na fotoaparatu tudi nastavi na AI servo grin
 0   

Gašper @Gapiii 7. Okt 2013, 11:41

Za video pa nastavi na fotoaparatu največjo kvaliteto in 25fps. Ko boš uredil to, nastavi program na M in nastavi čas 1/50s, odprtost zaslonke pa po potrebi. Tako, boš poskrbel da na videu ne bo zatikanja ker bo čas dvakratnik fpsjev.
 0   

ne vem @KostaN 12. Okt 2013, 21:25

Jutri je D-Day! Wish me luck. yes
 0   

Tomaž @Ktr1sk 8. Jan 2014, 19:43

in kako si zadovoljen z fotkičem, je uspelo fotografiranje smile


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati