0   

Fukomuko @Fukomuko 14. Okt 2013, 23:04

Pred kratkim se mi je pokvaril tiskalnik Canon Pixma IP4200, zato iščem dober nadomestek. Še vedno si lastim scanner Canon LiDe25, ki sicer zadovoljivo opravlja svoje delo, ne pa tako kvalitetno, kakor dobre multifunkcijske naprave. Kaj bi se torej bolj splačalo kupit, je razlika v ceni velika?

Katero znamko in model priporočate? Kje bi se dalo dobiti kakšne dobre teste, primerjave med napravami (cena izpisa, kvaliteta izpisa ...)? Na monitor.si sicer imajo nekaj, ampak je precej zastarelih modelov.
 1   

porkoja @porkoja 14. Okt 2013, 23:40

Torej, če prav razumem, bi hotel imeti boljši skener od sedanjega Canona Lide 25, ter dober nadomestek tiskalnika Canon Pixma iP4200 ?
Canon Lide 25 je že precej zastarel model in novega se več ne dobi, rabljeni imajo ceno okrog 30-40 evrov. Njegove performance napram današnjim skenerjem, so precej slabe. Če vzameš npr. skener Canon Lide 700F, ki je resnično odličen, boš opravil dober nakup. Pri nas stane v povprečju 125 €, dobiš ga tudi ceneje.
Glede tiskalnika, ne vem, če z MF (multi-funkcijska naprava) veliko pridobiš. Pri MF je tako, da nudijo na manjši površini več. Pri skenerjih so fajn zato, ker imajo možnost ADF-a (podajalnik listov), nekatere omogočajo tudi avtomatično dvostransko skeniranje, kar sploh za pisarniško delo pride zelo prav. Večinoma pa ne dosegajo takšne kvalitete skeniranja kot jo nudijo namenski skenerji. Žal je tudi tako, da številke niso vse. Čeprav skenerju piše, da skenira npr. 9600 dpi, je to v praksi lahko povsem različno.
Kar je pri MF še super, je to, da naprava lahko deluje kot kopirni stroj, ker je vse v enem in nekatere imajo tudi možnosti faksa (kdor pač to potrebuje) in vse več jih ima tudi mrežni priklop.
Glede same kvalitete izpisa, je spet tako, da vse več MF naprav dosega odlične kakovosti izpisa, tudi vse bolj konkurenčne po ceni izpisa, ostalim inkjet/laserskim tiskalnikom. Ampak pri MF je velika slabost nekaj; vse je super, dokler zadeva dela. Ko se enkrat pokvari, ima težave s kvaliteto izpisa, mašenjem šob, bognedaj tudi s softwerskim delom... potem se bodo težave vrstile in vrstile. Sem več let delal kot serviser za domala celotno tiskalniško-fotokopirsko branžo in nekatere zadeve s servisov še kako dobro poznam.
Če se že nagibaš k nakupu MF, priporočam Canona. Točnega modela ne bi rad predlagal, ker vsak ima svoje prednosti in slabosti, modelov je pa veliko preveč, da bi se mi jih dalo primerjati.
Kar se tiče pa nakupa posameznega inkjet tiskalnika, pa zopet predlagam Canona PIXMA. Tukaj je odličnih zopet veliko, izpostavil bi pa iP4950, ki se ga dobi zares za majhen denar (cca. 85 €, tu nekje) in nudi ogromno. Kvaliteta izpisa je vrhunska. Uporabiš originalne kartuše in foto papir in lahko delaš fotografije povsem primerljive izpisu na veliko dražjih fotografskih tiskalnikih.
Primerjalnikov med posameznimi modeli, je pa na spletu ogromno. Če že prebereš pod vsakim modelom 20 komentarjev na Amazon.com, boš dobil dober občutek kaj kupuješ. Seveda so pa tudi namenske strani; ene testirajo več modelov, druge manj. Za zgoraj omenjenega iP4950 boš našel ogromno testov in velika večina ta tiskalnik ocenjuje kot odličen za foto izpis (pa tudi ostalo).
Do cen izpisov ne boš pričel tako zlahka oziroma niti pod razno ne verjemi cifram, ki jih izda prodajalec, ker zelo lažejo. Seveda v minus. Izpisi so definitivno dražji. Ampak še vedno ne tako zelo. Za ne toliko pomembne zadeve kupiš črnilo bodisi od proizvajalcev kot je Fenix, Pelikan, ACS... in ogromno privarčuješ, na kvaliteti pa ne izgubiš spet tako ogromno.
Toliko zaenkrat.
Za morebitne slovnične napake se opravičujem, je pozna ura. smile
Zahvala: Fukomuko
 0   

Fukomuko @Fukomuko 16. Okt 2013, 15:12

Hvala za tako obširen odgovor. Trenutno najbolj kolebam med Canon IP7250, ki je tudi najnovejši model, zato je najverjetneje bolj smiselna izbira od IP4950, ter multifunkcijsko napravo. Katero vzeti, je pa spet zelo težka izbira, ker je Canon pred kratkim izdal tri nove, za katere še ni nobenih testov. Glede na tehnične podatke se lahko z IP7250 kosa PIXMA MG7150, ampak je seveda precej dražja.

Čeprav takole ko razmišljam, bi mutifunkcijsko napravo dejansko kupil samo zaradi boljšega scannerja, ampak če ni bistvene razlike v primerjavi z LiDE25, potem nakup najbrž ne upraviči svoje cene. Drugih funkcij najverjetneje ne bom uporabljal. Edino, kar mi je zanimivo pri MG7150, je 6. kartuša. Kakšen vpliv ima pri tisku?

Sicer pa niti ne rabim tako dobre kvalitete tiska, nisem nek power user, najbolj pomembno mi je to, da ne bi po nepotrebnem kupil prepoceni tiskalnika, ki bi potem imel neprimerno dražji izpis kot pa kak bolšji model.
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 16. Okt 2013, 16:18

Canon MG5350. Povem iz lastnih izkušenj, da je čez glavo dovolj za vse potrebe povprečnega uporabnika. Dobiš za 100 € na mimovrste. Ni kej razmišljat. Skener, kopirc, printer, obračalnik paprija, ločene kartuše, tisk na CDje, samodejno odpiranje prednih vrat, WiFi povezljivost, čitalec kartic, USB vhod za fotoaparate, dva podajalnika paprija (spodaj in zgoraj).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

Matic Zalaznik @LazyBones 12. Mar 2014, 21:38

Zdravo!

evo da ne odpiram teme...

Kupuje se en hud tiskalnik oz. multifunkcijska naprava... tiskati mora najmanj A3 format lahko tudi večje če je možnost bi bilo zelo fajn. Gre se mi predvsem, da je varčen oz. glede kartuš pa teh zadev da nima velike porabe... skratka varčen, stroški kartuš in pa poraba da je vse v sorazmerju ugodno!


Sam budget recimo do 500€ lahko pa tudi do 1000€.
 0   

Janez Gorenjski @majkeljanuar 11. Jun 2014, 14:46

Definitivno razmišljej v smeri Canona. Samsung je požrešen pri kartušah, ostalo je pa že bolj kot ne vprašljivo. Drugače pa za 500 € ne boš dobil kakega hudega tiskalnika, raje glej na ceno nekje okoli 1000€
 0   

Barbara K @baroness 15. Okt 2014, 12:46

Ker nebom odpirala nove teme, bom vprašala kar tu. Pred kratkim sem zasledila, da nekateri ponudniki na spletu nudijo tudi najem tiskalnika, po pregledu tabel se mi zadeva zdi kar ugodna. Brala sem tule http://www.smartprint.si/paketi/, dobro se mi zdi, ker nimaš stroškov z vzdrževanjem in podobno, plačaš le število kopij. Stroški so kar lepo ponazorjeni v tabelah. Ima že kdo izposojeno multifunkcijsko napravo na tak način?
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 15. Okt 2014, 12:51

Za firme in pisarniško rabo je to OK. Za domačo rabo to ni OK zaradi previsokih stroškov. Prav tako ne za tiskanje fotografij, ker so tiskarke barve v teh tiskalnikih nižje kakovosti (beri: niso originalne kartuše in od tukaj tudi izvira monetizacija celotnega sistema najema).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]
 0   

misfits @misfits 15. Okt 2014, 20:27

baroness je napisal/a:
po pregledu tabel se mi zadeva zdi kar ugodna.


kaj pa tiskaš, da se ti zdi to ugodno bigeek
men se zdi tole bolj reklama sneaky
 0   

Aleš @lial 16. Okt 2014, 05:51

Seveda je reklama
 0   

Miran Kos @tealc 23. Jul 2015, 12:54

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.
Namreč kupujemo nov multifunkcijski tiskalnik, pa se odločamo med naslednjima modeloma:

http://www.anderwald.si/multifunkcijski-tiskalnik-kyocera-ecosys-m6026cdn
https://www.senetic.si/product/CLX-6260FR/SEE

Ima kateri izkušnje z omenjenima modeloma ali pa s katerim podobnim?


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati