Ta vikend mi je v LJ nekdo vlomil v avto in in ukradel Nikona D90 z 18-105mm objektivom, notri 8GB sandisk kartica, na mestu kjer se montira bliskavica sem imel 'vaservago', na LCD sem imel nalepljeno zaščito.
Torej samo v vednost, če vidite koga prodajat fotoaprat brez polnilca, papirjev,...
Puščanje takih in podobnih stvari v avtu kar vabi džankije. In če je bil kdo izmed njih na delu, pozabi da boš stvar še kdaj videl... je namreč sigurno že preprodana.
No mogoče pa boš imel srečo.
Hvala Uroš za tole stran, sploh nisem vedel da kaj takega obstaja.
Sem pa kar debelo pogledal, ko sem videl da naj bi bila kamera s to serijsko leta 2010 ukradena v Poznanu. Vendar se model ne ujema (naj bi bil D40x z isto serijsko), kaj to pomeni?
Mislim da sem fotoaparat kupil leta 2010 in sicer rabljenega, sedaj iščem papir, da vidim točno kdaj.
Čakaj, čakaj - kakšne bučke so sedaj to? Seveda imata dva različna modela lahko enako serijsko številko. Model je model, serija pa serija. Nekateri proizvajalci številko modela vključijo v serijsko številko (tukaj načeloma res ne more priti do ponovitve), nekateri ne - tu ni pravila. Serijska številka samo pove kdaj je bil nek izdelek v seriji narejen. serijske številke so lahko inkrementalne (prejšnja številka + 1) ali pa napredujejo po neki drugi lestvici (spet odvisno od proizvajalca). Znotraj vsakega modela ima vsak priemrek različno serijsko številko, ki pa se mirne duše ponovi pri drugem modelu.