0   

Tanja Frbežar @Timika 17. Nov 2013, 22:12

Pozdravljeni,

prosim za nasvet---izbiram med
Pentax K 30( 18- 135), ali
Pentax K 50(18-135), ali
Pentax K-5 II + 18-135 WR (KIT), ali morda tudi kaj drugega, kot Nikon...
Do sedaj smo imeli fotoaparat cyber sony, mali digitalec, zdaj pa bi nekaj več. Fotoaparat bi uporabljala na popotovanjih, za slikanje družabnih dogodkov itd. Pomembni so mi tudi video posnetki, recimo če snemam iz Džipa. Rada bi delala dobre slike, a nočem preveč kompliciranega s preveč funkcijami. Vem, da mora človek vedeti kaj sploh hoče, a jaz se med temi tremi ne morem odločiti- ne bi rada dala veliko denarja samo zato, da bom rekla da mam dober fotkič. Zanima me tudi, koliko pri fotografiranju pomeni v praksi stabilizator slike?
Vsem ki mi boste hoteli pomagati lepa hvala
 0   

Aleš @lial 18. Nov 2013, 07:54

Med Pentaxi je nesporno najboljša izbira K-5 II.
Če pa bi kaj drugega, potem je naslednji Nikon 7100
(sicer bi meni pri vseh naštetih manjkal vrtljiv zaslon)
Stabilizacija v praksi pomeni razliko med stresnim in ostrim posnetkom pri enakih pogojih fotografiranja. Boljša stabilizacija je tista v objektivih, vendar tudi v aparatu lahko precej pomaga. Recimo pri Pentax-ih to pomeni, da bodo stabilizirani tudi posnetki narejeni z zelo starimi objektivi, tudi tistimi pred digitalno dobo.
 0   

Tanja Frbežar @Timika 18. Nov 2013, 19:00

hvala za nasvet, še nekaj me zanima---ali je kaj razlike pri slikanju, če se s temi fotoaparati slika na avtomatsko? Vem, da je za avtomatsko dober skoraj vsak cenejši, a vendarle...
 0   

Aleš @lial 18. Nov 2013, 19:58

Avtomatski programi so več ali manj podobnih karakteristik, le pri nekaj modelih obstaja še opcija Avto+, podobno kakor Avto, z nekaj več 'pameti'.
Razlika v končnem izdelku med avtomatskim posnetkom z - na primer nekoliko dražjim kompaktom in DSLR-jem pa ...
kakor kdaj, kakor s katerim modelom. Odgovor na to ni možno enoznačno zapisati.
 0   

Tanja Frbežar @Timika 18. Nov 2013, 20:42

joj, boga jaz('cry') sploh ne vem , kaj čem.

hvala za vaše nasvete, a še vedno ne vem.....rada bi samo dobre slike, na začetku bi na avtomatiko, pozneje na tečaj in sama raziskovat svojo mašinco. grem pa drug teden na potovanje, pa brez mi je tko hudo it, da moram neki nabavit
menda kar v jok in na drevo

Aleš, hvala za pomoč
 0   

takumi @takumi 24. Nov 2013, 16:10

Če neveš kaj bi rada, potem bo vredu tudi boljši vstopni DSLR (recimo nikon 5100, 5200, 5300) ki ima nekaj avtomatskih programov in vse mogoče manualne nastavitve. Za štart dokler te ne zanima malo razmišljati bo dober auto, nato pa greš na manual ane, falit nimaš kaj, pa še ceneje je kot serije 7x00 (7000, 7100) kar pa kot začetnik ne rabiš za moje pojme.

Pač moje mnenje


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati