Kolikor vidim je tukaj vse skupaj obešeno na tisti en vijak.
Če še zraven upoštevam rukanje in tresenje od hoje,je trenutek do katastrofe zelo blizu.
Trgovci pač morajo nekaj prodat.
Kakšen vijak? Tisti, s katero se fiksira pritrjena ploščico? po tej logiki bi moral biti vsak aparat na stojalu v nevarnosti, kadar stojalo z aparatom prenašamo - recimo - na rami.
Kolikor vidim je sistem pritrditve ploščice enak, kakor pri večini srednje in nizko-cenovnih glav, torej z ekscentričnim zapiralom in varovalnim gumbom.
Sicer izdelka ne poznam, vendar je videti kar uporaben, le pripomba o zoom objektivu je verjetno vredna razmisleka.
Bo treba probat. Sedaj mi že iz navade vleče eno ramo gor.
Je pa nekaj, ali potem daš pasek od aparata dol? Če ne, ti potem opleta med nogami.
Če da, pa je znatno povečana nevarnost, da aparat med slikanjem odleti na tla.
Pas si sedaj ovijem okrog roke, ko uporabljam aparat. Ziher je ziher.
Jaz imam tole bolj na boku in me pri hoji nič ne moti, si pa zaradi tega malo bolj širok .
Je pa res, da tole ziher ni primerno za kakšno hojo v hribe ali kakšen tek. Je le preveč velika teža obešena na en pas in je treba aparat v takih primerih vseeno zagrabiti, da se preveč ne premika. No jaz imam 40d in tamron 17-50 vc gor ponavadi.
Mogoče bi šlo, če bi imel kakšen bolj močen širši pas.
Pa potem s tem po mestu hodite?
Men se tole ne zdi nič kaj zelo praktično. Okej, razbremeni vrat... ampak mam filing da aparat potem v vsak vogal butneš ko se obrneš, po nepotrebnem kažeš svojo makino okol in privabljaš tatove.
Za kakšne dogodke, poroke itd. mogoče, za vsakodnevno rabo pa ne. Al kaj?
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
Druga slaba stran tega.Kolikor vidim je ploščica privita na fotoaparat.
Če hočem dat aparat na tripod in mi velikost privite ploščice ne odgovarja tripodu???..
A potem za vsak škljoc ploščice menjavat?
A ima kdo mogoče pri foto kliku kupljeno za 2 bodya tiste pasove, ko jih imajo več vrst?...
en je 30€ sam mi zgleda kot naramnice od ruzaka ...
potem je en 130€ in pa 100€ če ima kdo kaj od teh za dva bodya okol nosit bi rabil kakšen feedback če se splača to pri njih kupit...
Pred kratkim sem kupil Carry speedov pas (FS Slim) iz foto klika. Dosti ga sicer nisem uporabljal, sem ga pa imel enkrat za v hribe in se je vredu obnesel, med hojo ga je možno dobro zategnit / skrajšat da ne opleta, ko pa ga potrebujem samo dvignem aparat in se avtomatsko prosti / podaljša. Bistvo pa je da ima Arca swiss ploščico in se pas hitro odpne s plošče in ne rabim šravfat ploščice gor in dol za različne nemane.