0   

Vitus Offak @Krain 12. Dec 2013, 18:32

Pozdravljeni,

želim kupiti LED luči in imam nekaj vprašanj.

Na različnih forumih, sem prebral, da je največja slabost LED luči ta, da lahko dobimo zelenkaste ipd. čudne odtenke kože. Še posebej, če LED svetlobo, mešamo s svetlobo iz katerih drugih luči. In po tem, je barvno korekcijo v postprodukciji izjemno težko narediti.

Na internetu sem našel sledečo luč, kjer je navedeno:

http://www.studiomirage.si/lupoled-560

Citiram:
Zahvaljujoč LUPOLED tehnologiji, ne vsebuje neprijetnih (zelenih) odtenkov, značilnih za nekakovostne LED luči. Ravno zaradi te lastnosti ni potrebno popravljanje barv v postprodukciji in se lahko meša z drugimi viri svetlobe.


1. Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem proizvajalcem luči in če to res drži. Namreč nikjer ni navedeno, zakaj ne pride do zelenih odtenkov.

2. Našel sem še ene luči, ki brez baterije (baterija stane ravno toliko kot sama luč) stanejo dosti manj. Gre se zato, da baterij zaenkrat še ne bi rabil in bi lahko prišel veliko ceneje skozi. Vendar je nek sumljiv proizvajalec.

http://www.cinelight.com/led-lights/studio-led-lights/?gclid=CPfJv-_uo7sCFYZa3goddwsAIA

V glavnem, luči rabim za snemanje. Večinoma znotraj, vendar ne v studiju. Prosil bi, če mi zaupate čimveč vaših informacij, priporočil, izkušenj itd.

Zapraviti nameravam približno 1500€.

Najlepša hvala ter lep pozdrav


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati