Kontaktiral me je hotel, ki bi imel 5-6 mojih fotografij za tisk na fototapete in bi jih imeli po sobah. Napisali so mi, da bi objavili avtorja in na tapetah in na internetnih straneh hotela.
Mene pa seveda zanima, če lahko za to raje zaračunam in če da, koliko ?
Ja to tak vem da bom dal neko cifro in če se nebomo zedinili ne bom dal fotk, ker mi ni neka sila, da bi dajal zastonj. Dajte mi neko konkretno cifro s katero naj začnem po fotki ? Nimam pojma kolko naj dam ?
No tu je update. Dobil sem odgovor in se strinjajo z mojimi pogoji, torej 50€po fotki in celo z avtorsko pogodbo. Zdaj pa bi prosil če mi kdo pomaga okoli te pogodbe. Jo spišem jaz in ali se to kaj po mora overjat ali se samo podpiše vsak svoj izvod itd ? In še koliko je minimalna resolucija po dolgi stranici za tisk fototapete vse večje fotke imam shranjene z 300dpi in pa v največji kvaliteti. Zanima me samo stranica da vem pol ko bodo izbrali če imam dotično fotko dovolj veliko
Pogodbo se samo spiše in jo podpišeta obe stranki v dveh izvodih (vsak dobi enega). Samo zmenit se moraš kako ti nakažejo bruto / neto in pa kdo odvede akontacijo (najlaže zate da oni).
Če potrebuješ ti lahko pošljem vzorec, samo prilagodiš ga po potrebi (uporabljam jo v projektivi kjer ni takih težav z avtorstvom)