0   

France @FL79 14. Jan 2014, 13:27

Pozdravljeni!

Mene zanima če se je kdo ukvarjal z arhivom fotografij (datotek). Digitalni aparati imajo klasično ime datoteke nekaj podobnega: "DSC_xxxx" "DSC_0425". Številka 0425 naj bi bila zaporedna številka. Zanima me namreč ali je kje ta številka zapisana? Npr kje v EXIF-u ali kje drugje? Hvala v naprej za pomoč!

LP, F
 0   

Aleš @lial 14. Jan 2014, 14:33

V exifu tega podatka ni. (je pa v lastnostih)
Napiši zakaj potrebuješ to informacijo, morda bo potem nasvet lažji
 0   

France @FL79 14. Jan 2014, 19:33

Hvala! Potrebujem pač npr za preimenovanje datotek oz da urejanje na sploh. Imam pač sistem da jih urejam:
[leto]\[mesec\img_[datum]_[cas]_[image-number].jpg
Torej mapa [leto], podmapa [mesec], ime datoteke pa datum in čas, ker se mi pogosto dogaja da slike (razni dogodki) katere so bile posnete dejansko v isti sekundi bi se podvajale oz prepisale. Tako sem dodal kot zadnjo informacijo še [imagenumber] kar je praktično nemogoče da bi se isti dan ob istem času pojavili dve različni fotografiji ki imata tudi isti [imagenumber]. Malo zakomplicirano ampak tako sem prepričan da do napak ne pride. Ta sistem uporabljam sistemu Linux. Aplikacijo pa imam "Rapid Photo Downloader". Rad bi tako uredil še na Windows-ih (ACDSee Pro).

LP, F
 0   

Miha @biturbo 14. Jan 2014, 20:14

Za ACDSee nisem prepričan, da to podpira. V Lightroomu je definiran s {Filename Number Suffix»}.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati