Nameravam kupiti tripod. Huh aparat imam komaj dober teden in se vidi, da me je prijelo, da bi ze vceraj vso opremo imel, ampak zal ne gre z omejenim budgetom.
Skratka preden se lotim pisanja na forum pogledam youtube, reviewe in potem se vas vprasam za mnenje.
Vem, da je veliko tem o tripodih na slo-foto forumu, ampak vseeno...
Ne bi kupoval nekaj za 20-30€, ker je vse plastik fantastik in se bojim, da bom po enmu mescu samo v kos za smeti vrgel.
Sem ravno hotel napisat da poglej na Foto-klik.si oz.še bolje, pojdi v štacuni in v živo poglej zadeve in vprašaj prodajalce.
Pri stativu ne šparat, raje daj malo več in kupi kvalitetno, drugače ti bo hitro žal.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
Stativ naj bo razmeroma težek 2.5-3kg (lahek ni v redu, tudi če ga zelo hvalijo). Glava ti mora ustrezati glede nastavitev. Zelo poceni glava ni v redu. Večinoma boš dobil itak v kompletu.
Manj kot imajo delov noge, bolje je glede stabilnosti. Več kot 2 podaljška ni v redu. Naj ima za učvrstitev sponke, ne pa navojne obročke - je precej hitreje.
Poglej malo Manfrotto stative, imajo vse sorte.
LP
Zato ker ne. Fizikalni zakoni pač. Stabilnost je odvisna tudi od teže, ne samo od kakovosti materiala.
Poskusi primerjat oba v vetru. Ga je pa hudič nositi, to pa ja.
Če ga rabiš na pohodih, potem je pač kompromis.
Se mi je zdelo, da je to tvoj argument. Vendar je rešitev za fotografiranje v vetru obešanje nahrbtnika na spodnjo kljuko, če jo stojalo seveda ima. To je moja praksa pri uporabi spektiva (1000mm +) na lažjem stojalu in se je vedno dobro obnesla.
Vse je odvisno od tega, za kaj boš stojalo potreboval. Če rabiš samo malo bolj stabilno slikanje, morda monopod pride v poštev. Za daljše osvetlitve pa kaj drugega, kot trdno stojalo, ne bo prišlo v poštev na dolgi rok. Lahko se pa malo omejiš in si dobiš kakšen "bean bag" ali gorilla pod. Oziroma najboljše, kupuj rabljeno
0
notko@notko 25. Jan 2014, 17:29
25. Jan 2014, 17:29
Danes sem imel priliko ogledati si in sprobati Cullmanna v zivo in gre za kar oring kvalitetno narejen tripod.
Primerjal sem ga tudi z Manfrotom in Velbonom, ki sta drazja v tem razredu in nemorem povedati na prvo zogo, da sta kaj boljsa, kvecjemu slabsa pri kvaliteti materialov.