0   

notko @notko 16. Jan 2014, 13:25

Nameravam kupiti tripod. Huh aparat imam komaj dober teden in se vidi, da me je prijelo, da bi ze vceraj vso opremo imel, ampak zal ne gre z omejenim budgetom.

Skratka preden se lotim pisanja na forum pogledam youtube, reviewe in potem se vas vprasam za mnenje.

Vem, da je veliko tem o tripodih na slo-foto forumu, ampak vseeno...

Ne bi kupoval nekaj za 20-30€, ker je vse plastik fantastik in se bojim, da bom po enmu mescu samo v kos za smeti vrgel.

Kaj pravite na tole?
http://www.ebay.de/itm/Cullmann-Magnesit-525-Tripod-mit-CW30-/201020505270?pt=DE_Foto_Camcorder_Stative_Zubeh%C3%B6r&hash=item2ecdc17cb6

Najraj bi neko varianto 60-70€, ampak tudi v tem razredu nisem nasel nic pametnega.

Prosim za vase nasvete.
 0   

Gašper @Gapiii 16. Jan 2014, 13:32

poglej na foto-klik.si Imajo veliko ponudbe za tvoj budget. Tudi kvalitetni stativi so z garancijo!
 0   

Jernej Lasič @Sviri 16. Jan 2014, 13:34

Sem ravno hotel napisat da poglej na Foto-klik.si oz.še bolje, pojdi v štacuni in v živo poglej zadeve in vprašaj prodajalce.
Pri stativu ne šparat, raje daj malo več in kupi kvalitetno, drugače ti bo hitro žal.
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

notko @notko 21. Jan 2014, 18:16

Kupujem samo preko spleta. Hvala vseeno za link.

Ali kdo tole poseduje?

http://www.amazon.de/dp/B0036B2JYU/ref=dra_a_cs_mr_hn_it_P1400_1000?tag=dradisplay0b-21
 0   

Miha Fabijan @skopusnik 21. Jan 2014, 19:02

Potem pa kupi preko spleta na www.foto-klik.si biggrin
Kdor kasneje zavira, je dalj časa hiter! smile
 0   

notko @notko 21. Jan 2014, 19:24

Pozabil sem dopisati (ebay, amazon ipd) in ne v Sloveniji, ker so cene totalno navite.

P.S. Poleg tega niti ne zivim v Sloveniji vec.
 0   

andyz @andyz 22. Jan 2014, 10:06

Tisti prvi bo kar v redu.

Stativ naj bo razmeroma težek 2.5-3kg (lahek ni v redu, tudi če ga zelo hvalijo). Glava ti mora ustrezati glede nastavitev. Zelo poceni glava ni v redu. Večinoma boš dobil itak v kompletu.
Manj kot imajo delov noge, bolje je glede stabilnosti. Več kot 2 podaljška ni v redu. Naj ima za učvrstitev sponke, ne pa navojne obročke - je precej hitreje.

Poglej malo Manfrotto stative, imajo vse sorte.
LP
andyz
 0   

Aleš @lial 22. Jan 2014, 10:25

@andyz: BTW: zakaj lahek stativ ni v redu?
 0   

andyz @andyz 22. Jan 2014, 10:30

Zato ker ne. Fizikalni zakoni pač. Stabilnost je odvisna tudi od teže, ne samo od kakovosti materiala.
Poskusi primerjat oba v vetru. Ga je pa hudič nositi, to pa ja.
Če ga rabiš na pohodih, potem je pač kompromis.
andyz
 0   

Aleš @lial 22. Jan 2014, 10:34

Se mi je zdelo, da je to tvoj argument. Vendar je rešitev za fotografiranje v vetru obešanje nahrbtnika na spodnjo kljuko, če jo stojalo seveda ima. To je moja praksa pri uporabi spektiva (1000mm +) na lažjem stojalu in se je vedno dobro obnesla.
 0   

notko @notko 22. Jan 2014, 11:15

No ta, ki ga gledam je 2,5kg. Pa tudi kljuko ima. Nosilnost je max 6kg, kar ni slabo.

Pomoje bom kar tega kupil. Zdi se mi se najboljsi od vseh, ki sem jih gledal za to ceno.
 0   

Rok Podlogar @poccorocco 23. Jan 2014, 00:51

Vse je odvisno od tega, za kaj boš stojalo potreboval. Če rabiš samo malo bolj stabilno slikanje, morda monopod pride v poštev. Za daljše osvetlitve pa kaj drugega, kot trdno stojalo, ne bo prišlo v poštev na dolgi rok. Lahko se pa malo omejiš in si dobiš kakšen "bean bag" ali gorilla pod. Oziroma najboljše, kupuj rabljeno smile
 0   

notko @notko 25. Jan 2014, 17:29

Danes sem imel priliko ogledati si in sprobati Cullmanna v zivo in gre za kar oring kvalitetno narejen tripod.

Primerjal sem ga tudi z Manfrotom in Velbonom, ki sta drazja v tem razredu in nemorem povedati na prvo zogo, da sta kaj boljsa, kvecjemu slabsa pri kvaliteti materialov.

Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati