0   

ednouk @ednouk 17. Jan 2014, 09:04

Pozdrav. rad bi presedlal iz Sony firme na Nikon ali Canon. Nekako te dve firme dojemam kot top of the top. Sedaj imam Sony alpha 350 že kar nekaj let. Z njim sem se marsikaj naučil in niti ni tako slab aparat. Naštel bom nekaj stvari, ki me motijo:
- Moti me veliko šuma, malo višji ISO in je že katastrofa.
- In body stabilizacija je povsod opisana kot slabša, sicer ne vem koliko bi to opazil ampak me nekje globoko v sebi moti, ker o tem razmišljam.
- Manj objektivov in opreme na razpolago.
- CCD senzor je slabši od CMOS, spet dvomim, da bi jaz opazil razlika, mi pa daje razmišljati.
- Navsezadnje vse najboljše slike, tudi na tem portalu so narejene z Nikon,Canon (verjetno bi tisti mojstri bi naredili najboljše slike tudi z Sony).


Problem pri zamenjavi znamke:
- Imam ogromno opreme, ki jo moram prodat (ni lahka naloga)
- Ne spoznam se na Nikon, Canon. Kupujem preko ebaya, ni možnosti sprobat kako leži v roki. Ta Sony mi je odlično sedel v roko. Ni premajhen, gumbi vsi na mestu. Kupil bi pa začetni ali srednji razred DSLR. Imate predloge?
 0   

Miran @miran_a 17. Jan 2014, 09:32

Bi rekel, da se v večini postavk motiš, ampak ne bom kontriral. Kaj imaš za prodat?
 0   

Jernej Lasič @Sviri 17. Jan 2014, 10:54

Pojdi v štacuno in sprobaj aparat/znamko, ki ga/jo kupuješ.

Kva ga serjete s temi Sonyji... laugh
Krotim fotone. Kako? Poglej na [url=www.foto-lasic.com]www.foto-lasic.com[/url]
 0   

ednouk @ednouk 17. Jan 2014, 11:57

V katerih postavkah natančno?
Sony alpha 350 ima CCD senzor in več šuma. Če ti uporabljaš Sony alpha z CMOS senzorjem si zagotovo bolj zadovoljen (obstajajo tudi taki sonyji).
Stabilizacija v objektivu je definitivno bolj zmogljiva. Pustimo zdaj komentarje kot objektiv je dražji...


Še odgovor za Sviri-ja. Ne kupujem novih stvari, ker so predrage.
 0   

Andrej @f0r3st727 17. Jan 2014, 12:03

ednouk je napisal/a:
V katerih postavkah natančno?
Sony alpha 350 ima CCD senzor in več šuma. Če ti uporabljaš Sony alpha z CMOS senzorjem si zagotovo bolj zadovoljen (obstajajo tudi taki sonyji).
Stabilizacija v objektivu je definitivno bolj zmogljiva. Pustimo zdaj komentarje kot objektiv je dražji...


Še odgovor za Sviri-ja. Ne kupujem novih stvari, ker so predrage.


Nisi razumel. Rekel je, da naj greš v trgovino, kjer prodajajo aparat, ki ga kupuješ, in ga probaš držat v roki, da vidiš če ti ustreza lai pa ne... smile Ni rekel da ga moraš kupiti v trgovini...
 0   

Miran @miran_a 17. Jan 2014, 12:16

Citiram:
V katerih postavkah natančno? Sony alpha 350 ima CCD senzor in več šuma. Če ti uporabljaš Sony alpha z CMOS senzorjem si zagotovo bolj zadovoljen (obstajajo tudi taki sonyji).
Stabilizacija v objektivu je definitivno bolj zmogljiva. Pustimo zdaj komentarje kot objektiv je dražji...

Po občutku bi rekel, da so mi bile fotke narejene s CCD senzorjem bolj všeč kot tiste narejene s CMOS senzorjem. Govorim o barvah, kontrastih, prehodih, dinamičnem razponu pri nizki občutljivosti. Mogoče se motim in je samo občutek. Res je pa CMOS v prednosti pri visoki občutljivosti.

Kar se stabilizacije tiče, pa imaš kar prav, ampak tudi ne čisto. Načeloma je dobra stabilizacija v objektivu res boljša kot v ohišju, ampak ta pa je boljša od nobene stabilizacije. In če praviš, da ne kupuješ novih stvari, potem to pomeni, da boš verjetno bolj gledal starejše in cenejše rabljene objektive. Ampak neke velike razlike v cenah in ponudbi pa res ni.
 0   

Jurij Turnšek @JurijTurnsek 18. Jan 2014, 11:38

Kakšen je tvoj budget? Če imaš veliko opreme, zakaj ne bi nabavil novega bodyja? Si pogledal možnost Sony NEX + elektronski adapter za A-mount? Če imaš budgeta vsaj 1500€ poglej po Sony A7 + adapter (lahko preizkusiš v Big Bangu, tudi s svojimi objektivi).

Premisli, kateri točno objektivi te žulijo, ki jih drugi sistemi imajo, Sony pa ne. Preprosto pregledaš svoje fotografije, katere mm uporabljaš in primerjaj ponudbo raznih proizvajalcev.
 0   

ednouk @ednouk 18. Jan 2014, 17:36

nimam 1500€? toliko ni vredno vse skup kar imam. nisem profesionalec in ne potrebujem tako dragega aparata. po drugi strani me nex niti ne vleče. verjamem,da je dobra stvar, ampak jaz imam rad zvok DSLR, občutek velikosti in stabilnosti v roki. je pa nex za sabo vlačit definitivno boljši. odločil sem se,da ostajam pri sony firmi, samo prešaltal bom na malo zmogljivejši aparat. lepo obdržim objektive in to je to.
 0   

gasper @Gasper90 11. Feb 2014, 15:15

men v roko bolj sede npr nikon d5100 kot d3200, če maš dnar še boljš 5200 tudi sony slt58 v tem rangu je dosti boljši od tvojega, to je če kupuješ za okoli 500 eur v tem rangu maš še pentax k-500, canon eos 600d


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati