Sem popoln začetnik pri fotografiji in je čas da si kupim svojega prvega DSLR-ja.
Do zdaj sem uporabljal kompakta, Nikon L810.
Možnost imam dobiti Nikona D5000 + objektiv 18-105mm + nekaj opreme zraven (torba, 4GB kartica, žični daljinec, zaščitni Uv filter Hoya. Pa kar je bilo zraven ob nakupu. Aparat ima cca. 6ooo proženj.
Cena za komplet 300€. Kaj menite, bi bil to smiseln nakup, ali se splača pogledati za katerim drugim?
Recimo Nikon D3200 mi je tudi padel v oči, vendar naj bi bil za razred slabši od D5000. Je to res?
Hvala, sem kar nekaj primerjav že pogledal, vključno s to, vidim da načeloma naj bibil D3200 boljši, vendar je nižjega razreda kot D5000. Zato bi rad slišal vaša mnenja, ki imate z aparatom izkušnje...
Če si začetnik verjetno za to ceno nimaš kej falit s D5000, pol boš pa že s cajtom vidu kk pa kva. Verjetno se tukej nima smisla ukvarjat s tem ker je 'boljši', je še kaj več v fotografiji kot pa piksli pa fotiči pa to, je D5000 čist spodoben fotič in ima eno super lastnost, dela fotke.
.... je D5000 čist spodoben fotič in ima eno super lastnost, dela fotke.
lp
in to odlične
sam sicer že 6 let delam z D80 in sem se ga nekako bolj navadil in mi lepše sede v roko, tako da sem se odločil, da omenjenga D5000 podaljšam naprej
vendar ponudbe zadnjega pol leta; od 200€ do max 250€ (za- v prvem postu omenjen komplet) me ne prepričajo in še to mi zgolj pošiljajo sms-e in emaile, če lahko rezerviram in podobno, pogledat pa dejansko še nihče ni prišel.
Po pregledanih in prebranih portalih, forumih, itd... sem se odločil da nabavim novega in sicer D5200 z objektivom 18-105, pa še enega manualca bom zraven vzel.
Bo za kar nekaj let dober, ga ne bom hitro prerasel, kot se govori za D3200...