0 

Tadej Kreže @5lamca 13. Feb 2014, 22:27

Lep pozdrav.

Neki dni nazaj sem kupil omenjeno sigmo (rabljeno). Objektiv je optično odlično ohranjen, tudi HSM motorček deluje kot je treba, slike so ostre,...AMPAK smile. AF ne deluje v LiveView. Motorček zabije do minimuma in se potem tam nekaj lovi. Skratka nič. Ob nakupu sem itak probal sam skozi okular in je stvar funkcionirala. Tako kot funkcionira še vedno, skozi okular. V live view pač ne. Se je že kdo srečal s tem? Na googlu sem našel teme s podobnimi problemi ampak je folk napako lahko rešil le s tem, da je objektiv poslal v fxxx singapur da so zamenjali čipovje... Mene sicer to ne moti pretirano. Večinoma itak gledam skozi okular, LiveView uporabljam samo za nočne posnetke, takrat pa tako ali tako fokusiram ročno.
Vseeno pa me zanima, če je kakšna poceni rešitev, da se to odpravi, da bo stvar brezhibna...
   0 

Aleš @lial 14. Feb 2014, 09:14

pokliči zastopnika za Sigmo (Infocona), najbolj zanesljiv odgovor bo pri njem.
   0 

Miran @smukec 14. Feb 2014, 09:19

A si probal dat dol objektiv in se enkrat gor, da klikne. Jaz sem imel ob prvi uporabi tak problem, ko sem dal objektiv gor je fokusiranje prek viewfinderja delalo vredu, prek LiveView pa ne. Pol sem ugotovil, da morem malo bolj s sunkom "našraufat" na body objektiv, da klikne in pol je blo kul ...
   0 

Tadej Kreže @5lamca 14. Feb 2014, 23:18

@Miran... Probal. Nč bolše. Bom verjetno res moral poklicat na zastopništvo. Hvala


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati