0   

sonce @alameaa 20. Feb 2014, 13:19

Lepo pozdravljeni.
Mene zanima prodaja fotografij ali to sploh obstaja , in če ima gdo od vas kakšno pozitivno menje.
Vidim da je na forumu kar nekaj pisanja o temu ampak kaj jasnega ni videti.
Zanima me kam oziroma na katero spletno stran bi slike obesil za podajo seveda če to sploh
obstaja in kakšen odziv je lahko.
 0   

Uroš Miklavčič @Ulrich 22. Feb 2014, 08:09

Odvisno ali misliš prodajati t.i. stock fotografijo ali reportažno. Pri stock fotkat imaš en kup strani kjer to prodajaš - Shutterstock iStock, PhotoDune ... Ni pa tako simpl kot se zdi oz. simpl je naredit račun in gor nametat fotke (ki pa morajo biti spodobne, drugače ti jih takoj zavrnejo), ni pa simpl če misliš čez noč naredit dober posel in zaslužiti spodobne vsote denarja.

Za reportažno ali kej podobnega je pa treba najti zainteresiranega naročnika, se godovoriš za fotografirnje dogodka, fotkaš, plačilo pa na avtorko pogodbo in to je to (oz. račun, če imaš si s.p.).

Potem maš pa še poročno/družinsko fotografijo, ki pa gre na isti sistem kot reportažna.

Še ena opcija je komercialna fotografija za točno določeno stranko (fotografiranje izdelkov za spletno trgovino, recimo). Spet je treba najti stranko in potem avtorska ali račun (oz. pozabljam še na opcijo študentske napotnice, če si v študentskih vodah).
blog: [url=http://blog.miklavcic.si]blog.miklavcic.si[/url] | twitter: [url=http://twitter.com/uros_m]@uros_m[/url] | galerija: [url=https://www.slo-foto.net/portfolio/Ulrich]SloFoto[/url] | podjetje:[url=http://miklavcic.si] miklavcic.si[/url]


Pojdi na:   
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati